3 de desembre de 2020 3/12/20

Cs lamenta que l'enuig de Marco no els haja permés expressar el seu vot en contra de la pujada de sous

Cs lamenta que l'enuig de Marco no els haja permés expressar el seu vot en contra de la pujada de sous - (foto 1)
  • Marín-Buck: “Això no és una prioritat per als castellonencs com sí que ho és una millor seguretat, els habitatges socials i reactivar el comerç local”

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Castelló, Alejandro Marín-Buck ha lamentat que “l'enuig de l'alcaldessa, Amparo Marco amb el PP, ens haja repercutit directament a nosaltres ja que no ens han permés expressar i explicar el nostre vot en contra de l'augment dels sous de la corporació municipal”.

Després de la retirada del punt dels sous del ple per part del Fadrell, el portaveu de Cs ha aclarit que “en Ciutadans volem debatre en els despatxos primer, però vist que no ens donen l'oportunitat, no entrarem en el seu joc”. No obstant això, ha apuntat que “sí voliem explicar el nostre vot en contra a l'augment del 50% de les retribucions de l'equip de govern perquè no dignifica la política com volen justificar alguns” i ha matisat que “quan els sous públics dignes s'excedeixen es converteixen en una burla per als ciutadans”.

A més, el portaveu de Ciutadans ha insistit que “no estem d'acord en la pujada salarial del Fadrell ni en la forma que ens obliguen a triar la dedicació que ens imposen als grups de l'oposició”. Perquè ha recordat que “nosaltres, els regidors de Ciutadans, tenim les nostres professions liberals i volem compaginar-les amb la nostra vocació de servei públic, posar la nostra experiència al servei de Castelló i professionalitzar la política sense professionalitzar-nos en ella”. No obstant això, “els qui governen tornen a caure en els vicis de la vella política i intenten tapar les seues vergonyes, responsabilitzant-nos als qui no volem ser els seus còmplices”, ha sentenciat Marín-Buck.

Així mateix, l'edil de Cs ha lamentat que “la pujada del sou dels regidors siga la primera mesura en ferma que adopte el Govern del Fadrell quan això no és una prioritat per als castellonencs, com sí que ho és la seguretat, -ha continuat dient- i, actualment només hi ha dues patrulles completes d'incidències; altres prioritats: més ajudes per a la dinamització del comerç local, la distribució d'habitatges socials…Per posar alguns exemples”.

Alejandro Marín-Buck ha manifestat que “des de Ciutadans volem que Castelló siga titular per les seues potencialitats i atractiu, alguna cosa en el que si ens deixen, col·laborarem conjuntament, però no perquè la seua alcaldessa siga la tercera que més s'ha pujat el sou d'Espanya”.

“I mentre ací debatem sobre sous, la Comunitat Valenciana lidera l'augment de l'atur en el segon trimestre, Espanya segueix en joc i els espanyols estem en terra de ningú”, ha opinat Marín-Buck.

Finalment, el portaveu de Cs ha recalcat que “entenem que un augment de sou sempre deu ser una recompensa al treball ben fet però mai un al·licient per a començar a treballar perquè no hi ha res fet”.

Pujar