elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament trau a concurs les vuit fondes, fires i mercats que se celebren durant les Festes de la Magdalena

L'Ajuntament trau a concurs les vuit fondes, fires i mercats que se celebren durant les Festes de la Magdalena

    La Junta de Govern de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat les bases per a traure a concurs públic l'adjudicació de les vuit fondes, fires i mercats tradicionals que s'instal·laran durant les Festes de la Magdalena 2017 per tota la ciutat de Castelló. Així ho han explicat el regidor de Gestió Municipal i portaveu adjunt del govern, Antonio Lorenzo, i la regidora de Festes, Sara Usó, els qui han estat acompanyats pel gerent del Patronat de Festes, Vicente Montolio.

    Sara Usó ha detallat les instal·lacions que ixen a concurs: la Fonda de Degustació de Tapes i Cerveses, amb un cànon de 15.000 euros, se celebrarà, com és tradicional, en la plaça Espanya; el Mercat Artesanal, que canvia la seua ubicació a l'antic recinte de fires i mercats, al costat de l'avinguda del Mar, amb un cànon de 25.000 euros; la Fira de Cervesa Internacional, que se situarà al costat del recinte de concerts, concretament en el carrer Juan Pablo II, amb un cànon mínim de 25.000 euros; la Fonda de temàtica vinícola, que ix a concurs per un cànon de 10.000 euros i se celebrarà en el bulevard Blasco Ibáñez, entre els carrers Rafalafena i Gonzalo Port Mesquita; la Fira Food Trucks, que enguany tindrà lloc en la plaça Bisbe Pont i Gol, amb un cànon de 3.000 euros; la Fira de temàtica taurina, que un any més s'instal·larà enfront de la plaça de Bous, té un cànon de 5.000 euros; la Fira de la Cervesa Artesanal, que tindrà lloc en l'esplanada situada enfront del Palau de la Festa, amb un cànon de 3.000 euros; i la Fonda de temàtica asturiana, que continuarà en la plaça Tetuán XIV, i que es licita per un import mínim de 3.000 euros.

    La regidora de Festes ha afirmat que es tracta de "una nova forma de fer les coses. Estem davant una explotació econòmica del domini públic i per açò es deu a traure a concurrència pública perquè totes les empreses i entitats tinguen les mateixes oportunitats de presentar-se a l'organització d'aquests esdeveniments. Aquesta és la forma en què està treballant el Govern Local i així anem a continuar, per a garantir la màxima transparència".

    En el mateix sentit, Antonio Lorenzo ha explicat que amb aquestes licitacions públiques, "avancem en un dels objectius del Govern Local: canviem de forma substancial els processos de gestió de festes i ens allunyem cada vegada més de la forma en què s'han gestionat les nostres festes durant anys. Amb aquesta mesura aconseguim una gestió més transparent i que garantisca la igualtat d'oportunitats, d'una forma concorde a la resta de la tramitació que es realitza en l'ajuntament".

    Per a finalitzar, Sara Usó ha posat l'accent que, a més del criteri econòmic, els tècnics municipals valoraran el projecte d'activitats complementàries que presente cada entitat; l'ambientació i decoració de les diferents fires, mercats i fondes; el pla de difusió i comunicació que es faça dels mateixos, i, en el cas de la fira de la tapa i la cervesa, la fonda del vi, la fira de cervesa artesanal i el mercat artesanal, també es valorarà la presència d'empresaris i productes locals. Per la seua banda, el gerent del Patronat, ha indicat que la setmana vinent de publicaran aquestes licitacions amb la intenció que es puguen adjudicar en el termini d'un mes des de la seua publicació, aproximadament.

    Pujar