28 de setembre de 2020 28/9/20

L'ajuntament estudiarà les necessitats de tots els districtes en matèria de transport escolar

L'ajuntament estudiarà les necessitats de tots els districtes en matèria de transport escolar - (foto 1)
  • Ignasi García pren possessió de la seua acta com a regidor i portaveu de Compromís mentre que Rafa Simó exerceix ja la portavocia del grup socialista

MÉS FOTOS
L'ajuntament estudiarà les necessitats de tots els districtes en matèria de transport escolar - (foto 2)
L'ajuntament estudiarà les necessitats de tots els districtes en matèria de transport escolar - (foto 3)

L'Ajuntament de Castelló ha anunciat avui que constituirà una comissió per estudiar les necessitats educatives de tots els districtes i plantejar una reordenació de les zones d'influència de cara al proper curs. Així ho ha explicat el regidor d'Educació, Enric Porcar, qui ha afirmat que l'objectiu és “evitar que els alumnes hagen de desplaçar-se fora del seu barri i, si això no fos possible, l'ajuntament valorarà l'aprovació d'ajudes de transport per a aquests casos”.

El regidor ha afegit que encara que el transport escolar és una competència de la Conselleria d'Educació, alguns col·legis no compleixen amb els requisits de l'ens autonòmic, i per això “el consistori està estudiant fer-se càrrec d'alguns desplaçaments que no cobreix conselleria, perquè la distància és inferior a tres quilòmetres, però que presenten recorreguts amb una especial dificultat”, com és el cas del barri del Raval Universitari.

Porcar també ha afegit que l'Ajuntament està duent a terme tots els tràmits per resoldre els problemes d'escolarització, “en tots els districtes de la ciutat, no només al barri del Raval” la qual cosa que no està resultant senzilla perquè “durant anys no hi ha hagut planificació alguna”.

Pla d'emergències

El Govern municipal també ha anunciat l'aprovació del Pla Territorial Municipal d'Emergències per a finals d'aquest any o principis de 2017, que es convertirà en el marc per redactar altres plans sectorials com el d'inundacions. El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha lamentat la desídia dels anteriors governs en matèria d'emergències “perquè el Pla Territorial d'Emergències hauria d'haver-se començat a redactar en 1993 i ha estat l'actual govern el que ho ha impulsat. Amb els governs populars la planificació d'autoprotecció i protecció civil era inexistent”.

Lorenzo ha detallat els treballs ja completats i ha explicat que solament queda pendent la delineació de la planimetria i la integració d'entitats i organitzacions d'àmbit no municipal com a Cruz Roja, Cocemfe, etcètera. No obstant això, l'edil ha recordat que mentre no es redacte el pla sectorial d'actuació enfront d'inundacions “és aplicable el Pla Especial enfront del risc d'Inundacions de la Comunitat Valenciana”.

Mocions i declaracions

El ple ordinari del mes de setembre també ha servit per donar el vistiplau a una declaració institucional presentada pels grups municipals del PSPV, Compromís i Castelló en Moviment, a favor d'una llei estatal de finançament del transport públic. En aquesta declaració, es proposa sumar-se a una campanya estatal en la qual es reclama a l'Administració Central “una major implicació en el finançament del transport urbà col·lectiu i es considera urgent iniciar la redacció i tramitació d'una Llei de Finançament de Transport Públic, que incloga la participació de tots els nivells de govern en coherència amb les recomanacions de la Unió Europea.

No obstant això, no ha tirat endavant una proposta sobre ceràmica. A pesar que els grups polítics coincidien en la importància del sector i l'ús del taulell a la ciutat diferencies en la forma de plantejar-ho no han permès aprovar-la. El regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha insistit en la voluntat de crear una taula tècnica en la qual participin les organitzacions empresarials, tècnics i polítics per fomentar l'ús de la ceràmica a la nostra ciutat.

Nous portaveus

D'altra banda, en la sessió plenària d'avui Ignasi Garcia ha pres possessió de la seua acta de regidor pel Grup Compromís. García serà l'encarregat de dirigir la Regidoria de Transparència, Modernització i Normalització, que gestionava Enric Nomdedéu. També presidirà la Comissió de Suggeriments i Reclamacions i pasa a ser el nou portaveu de Compromís.

En el ple també s'ha aprovat el nomenament del regidor d'Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana, Rafa Simó, com a nou portaveu del PSPV.

Finalment, s'ha donat el vistiplau a una modificació del règim retributiu del regidor d'Educació, Esports i Ermites, Enric Porcar, que passarà a tenir una dedicació parcial del 75% durant sis mesos per motius professionals.

Pujar