elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Castelló es marca com a objectiu minimitzar l'ús dels REC

L'Ajuntament de Castelló es marca com a objectiu minimitzar l'ús dels REC
  • Marco reuneix representants de la corporació per a informar-los de l'estat dels contractes “perquè no tenim res a amagar”

L'equip de govern de l'Ajuntament de Castelló es marca com a objectiu minimitzar l'ús dels Reconeixements Extrajudicials de Crèdit (REC) en la gestió municipal. Així li ho ha traslladat l'alcaldessa, Amparo Marco, i el regidor de Contractació, Rafa Simó, a representants de tots els partits de la corporació municipal en una reunió celebrada aquest matí en la qual els serveis tècnics han explicat la complexa tramitació d'alguns contractes que desemboquen en la utilització dels REC's. En aquest sentit, l'alcaldessa ha reiterat la voluntat política d'anar reduint al màxim aquesta figura.

"Des de l'equip de govern de Castelló estem treballant amb l'objectiu de minimitzar els Reconeixements Extrajudicials de Crèdit. Un procediment legal de caràcter excepcional al qual es recorre per la complexa tramitació d'alguns contractes”, ha assegurat la primera edila en la reunió.

“Com em vaig comprometre en ple, hui m'he reunit amb representants de tota la corporació per a, en un exercici de transparència, informar-los de com i per què es generen els REC”, ha explicat Marco. “A més, se'ls ha oferit tota la informació que necessiten sobre aquest tema, perquè no tenim res a ocultar”, ha apuntat.

Durant la sessió, s'ha acordat repetir la trobada de seguiment dels REC cada tres mesos perquè tota la corporació sàpia en quin moment de la tramitació estan tots els contractes i dispose d'informació actualitzada de les factures que puguen ser susceptibles de generar REC. S'ha incidit en la voluntat d'anar minimitzant l'ús d'aquesta figura, reduint la quantia abonada a través de Reconeixements Extrajudicials de Crèdit respecte a altres legislatures. En aquest sentit, cal destacar que des que es va aconseguir el màxim de l'última dècada amb 44 milions d'euros en 2012, i encara que la xifra ha fluctuat en diferents exercicis, s'ha registrat un notable descens fins als 14 milions a 11 de desembre de 2019.

Pujar