elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Castelló coordinarà per primera vegada un programa d’Erasmus Plus d’FP

L’Ajuntament de Castelló coordinarà per primera vegada un programa d’Erasmus Plus d’FP
  • El projecte facilita les pràctiques a l’estranger per a l’alumnat de Formació Professional i el propi professorat

L’Ajuntament de Castelló ha rebut l’acceptació per cobrir totes les mobilitats sol·licitades per dur endavant el programa Erasmus Plus per a l’alumnat de Formació Professional. A més a més, el programa permet estades per al professorat. Les mobilitats seran arreu d’Europa i l’Erasmus Plus, coordinat pel consistori, estarà vigent fins a l’any 2027. Amb aquesta, l’Ajuntament tindrà un rol mediador entre les empreses estrangeres i els centres que hi participen.

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha expressat que “es tracta d’un pas força important per potenciar la formació curricular i extracurricular de l’estudiantat d’FP”. De la mateixa manera, Mezquita ha declarat que “el programa permet multiplicar les oportunitats laborals”.

Així mateix, el regidor ha agraït la col·laboració dels centres educatius per participar en el procés. D’igual manera, el consistori s’assegura set campanyes d’estades a països membres. Mezquita ha valorat que “això es tradueix en estabilitat per al propi programa per afavorir la seua consolidació”. Tal i com ha assenyalat l’edil, el personal docent també es podrà beneficiar de l’Erasmus Plus amb la finalitat de conèixer altres experiències relacionades amb la igualtat d’oportunitats, el feminisme o altres qüestions.

Així mateix, les poblacions properes a Castelló podran accedir també a l’Erasmus Plus gestionat per l’Ajuntament de Castelló.  Les beques podran cobrir tant la mobilitat com les dietes de les persones beneficiades, les quals també veuran potenciat l’aprenentatge de llengües estrangeres.

Fins al moment només es podia accedir al programa Erasmus Plus mitjançant consorcis i els Instituts d’Educació Secundària. El curs passat la Unió Europea va obrir la possibilitat de què les entitats locals pogueren accedir a l’acreditació d’Erasmus Plus. De tal manera, la Regidoria d’Educació va sol·licitar l’accés al programa amb la col·laboració de centres educatius de la ciutat com ara el Vicent Castell, l’IES Politècnic i el Caminàs. L’objectiu que es planteja amb aquest iniciativa és el foment dels estudis lligats al medi ambient, la gestió de l’aigua i materials sostenibles com la fusta.

Pujar