1 de desembre de 2020 1/12/20

L’Ajuntament de Castelló acomiada al Pare Ricardo, Fill Adoptiu de la ciutat

L’Ajuntament de Castelló acomiada al Pare Ricardo, Fill Adoptiu de la ciutat - (foto 1)
  • L’alcaldessa recalca la seua dedicació a la “lluita contra la pobresa” i el seu exemple per “anteposar el sentit de la solidaritat” en la seua vida

MÉS FOTOS
L’Ajuntament de Castelló acomiada al Pare Ricardo, Fill Adoptiu de la ciutat - (foto 2)
L’Ajuntament de Castelló acomiada al Pare Ricardo, Fill Adoptiu de la ciutat - (foto 3)

Castelló ha acomiadat aquest dissabte al Pare Ricardo, Fill Adoptiu de la ciutat, en la capella ardent que s'ha instal·lat en el saló de plens de l'Ajuntament a partir de les 14.00 hores i fins a les 16.30 hores. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i altres membres de la corporació han acompanyat als familiars de Ricardo García des de l'obertura de la capella ardent.

Marco ha destacat del Pare Ricardo el seu “exemple de vida” per ser “una persona que va anteposar el sentit de la solidaritat a les ambicions humanes i va dedicar la seua vida a la societat, especialment als més vulnerables”. L'alcaldessa ha mostrat el reconeixement de la ciutat a qui ha sigut “el pare de tot Castelló”. “Parlar del Pare Ricardo és parlar de solidaritat, compromís social, hospitalitat, respecte, dignitat, pobresa i drets humans”, ha recalcat.

L'alcaldessa ha pronunciat aquestes paraules a la fi de l'acte de comiat al qual també han assistit el president de la Diputació, José Martí, el exalcalde de Castelló, Alfonso Bataller, i membres de la corporació. Desenes de veïns han passat per la capella ardent i han omplit el saló de plens per a recolzar als familiars i acomiadar al Pare Ricardo.

L'alcaldessa ha mostrat la seua admiració a qui va ser nomenat Fill Adoptiu de Castelló en 2014 perquè “es va entregar a la causa de la lluita contra la pobresa”. “És admirable que algú que va conéixer el costat més amarg de la realitat, el món dels qui no tenen futur, tinguera tanta confiança en la humanitat”, ha manifestat davant un saló de plens ple de familiars, amics i veïns. Marco ha cridat a recordar la seua trajectòria i dedicació: “La tasca del Pare Ricardo ha sigut una lliçó de vida de la qual tots hem d'aprendre. Mai cal perdre l'esperança que un altre món és possible, seguim aqueix ensenyament”.

El cronista de la ciutat, Antonio Gascó, ha sigut l'encarregat de realitzar una laudatio en la qual ha repassat la vida del Pare Ricardo i ressaltat la seua trajectòria des que “va abandonar la sotana” i va dedicar la seua vida als més vulnerables. “La seua labor no va passar desapercebuda i prompte va començar a ser reconegut”, ha apuntat citant els seus reconeixements per les diferents institucions.

Entre elles, a més de la de Fill Adoptiu de Castelló, va rebre la distinció al Mèrit Solidari i Medalla de Plata de la província de la Diputació de Castelló i l'Alta Distinció per part de la Generalitat. El cronista de la ciutat ha recordat com ell acceptava els homenatges com una manera de donar a conéixer el seu treball i “despertar les consciències de la gent”.

La capella ardent s'ha instal·lat en el saló de plens de l'Ajuntament des de les 14.00 hores fins a les 16.30 hores, moment en el qual el fèretre ha sigut traslladat a la Cocatedral de Santa María, on s'ha celebrat el funeral.

Pujar