elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Labora ha triplicat la seua inversió en polítiques d'ocupació a Castelló des de l'any 2016

    El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha participat juntament amb l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, en una trobada per a analitzar els resultats de les polítiques d'ocupació a la província. Des de l'any 2016, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, ha triplicat la seua inversió a la província de Castelló.

    Nomdedéu ha destacat que la desocupació a les comarques de Castelló s'ha reduït més d'un 27,25% des de l'inici de la legislatura, és a dir, que hi ha 14.594 persones menys en l'atur que el juny del 2015. En el cas de la ciutat de Castelló, l'atur s'ha reduït un 20% des de l'inici de la legislatura, 3.441 persones menys. Per tant, per al secretari autonòmic la tendència és "netament positiva".

    "És especialment destacable la reducció, des de 2015, d'un 34,28% dels desocupats de llarga durada de més de dos anys a la ciutat de Castelló i del -38,86% a la província", ha recordat Enric Nomdedéu. Per al secretari autonòmic, és "molt important la millora de la situació dels més joves" amb una reducció de l'11% a la ciutat i del 24,33% a la província de Castelló des de 2015.

    "Som conscients que encara ens queda molt per fer, però estem convençuts que aquests bons resultats no haurien sigut possibles sense unes polítiques d'ocupació que la Generalitat i Labora han impulsat i reforçat", ha assegurat el secretari autonòmic.

    No obstant això, Nomdedéu ha lamentat que la disminució de la desocupació siga molt superior en el cas dels homes que en el de les dones. Així, el descens de l'atur masculí a la província ha sigut d'un 37,21 % enfront del -18,49 % de l'atur femení. "Per tant, no podem deixar d'assenyalar que la reducció de l'atur continua presentant un important biaix de gènere", ha indicat el responsable d'Ocupació.

    En la seua trobada amb l'alcaldessa de Castelló el secretari autonòmic ha agraït a l'Ajuntament de Castelló, agents socials i teixit empresarial la seua col·laboració per al desenvolupament de les polítiques d'ocupació que s'impulsen des de Labora.

    Foment de l'ocupació a les comarques de Castelló

    Labora ha triplicat la seua inversió en programes d'ocupació a la província de Castelló durant aquesta legislatura, passant d'11,1 milions d'euros en 2016 a 35,15 milions en 2018. Des de 2015, s'han invertit més de 82 milions en programes d'ocupació de Labora als diferents municipis de les comarques de Castelló.

    Entre les ajudes al foment d'ocupació destaquen les destinades a la contractació de joves, qualificats i no qualificats, en el marc del Programa Avalem Joves, i les subvencions per a la contractació de persones desocupades de llarga durada i pertanyents a col·lectius vulnerables, mesures del Pla Avalem Experiència de Labora.

    Així mateix, s'han desenvolupat iniciatives orientades a la formació professional, com els programes mixtos T'Avalem, Et Formen i Tallers d'Ocupació, que combinen la formació amb la realització de pràctiques remunerades.

    "Només aquest últim any, 3.807 persones a la província de Castelló s'han beneficiat directament d'ajudes o han sigut contractades en els diferents programes de Labora", ha explicat Enric Nomdedéu.

    Polítiques d'ocupació a Castelló de la Plana

    Enric Nomdedéu ha anunciat que, amb la nova Llei d'Ocupació, Castelló formarà part d'un consell assessor de ciutats sobre polítiques d'ocupació de Labora.

    El secretari autonòmic també ha recordat les ajudes que ha rebut la localitat de Castelló de Labora. Així, des de 2016 el municipi ha rebut més de 16 milions d'euros en els diferents programes d'ocupació.

    "Aquesta xifra implica que hem doblegat durant aquesta legislatura les ajudes concedides, passant dels 3,1 milions d'euros concedits l'any 2016 als 6,86 milions d'euros de l'any 2018 i suposa un increment del 138 % respecte a 2012", ha exposat el secretari autonòmic d'Ocupació.

    Les ajudes al foment de l'ocupació en la localitat han donat com a resultat la contractació de 311 persones (278 joves i 113 desocupats a partir de 30 anys). Aquestes contractacions han sigut possibles gràcies al desenvolupament dels programes Avalem Joves i Avalem Experiència, respectivament.

    La principal aposta de Labora ha estat per la formació per a l'ocupació, amb una inversió de més de 10,5 milions d'euros a Castelló que ha suposat la realització de 445 cursos en els quals han participat 6.421 persones.

    Les polítiques d'ocupació impulsades als diferents municipis de les comarques de Castelló han sigut possibles gràcies al diagnòstic territorial d'Avalem Territori, que ha permés analitzar més de 300 indicadors per a identificar les necessitats formatives i els principals sectors generadors de treball a Castelló.

    "Tenim la foto de la situació, ara hem de reconéixer les oportunitats per a dissenyar una metodologia d'estratègia territorial que beneficie a les persones desocupades de Castelló", ha conclòs Nomdedéu.

    Amb aquest objectiu, Castelló acollirà un fòrum sobre el futur del treball i diverses fires d'ocupació en el marc dels pactes territorials. Aquestes fires d'ocupació permetran als castellonencs millorar la cerca activa de treball, entrevistar-se amb empreses, rebre orientació sobre formació o assessorament Laboral.

    El responsable d'Ocupació ha anunciat que el Consell, a través de Labora, organitzarà també jornades a València i Alacant "dirigides a obrir un debat amb la ciutadania i empreses sobre com ha de ser el futur del treball que volem per a la Comunitat Valenciana".

    Pujar