elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Kike Algora constata l'impacte de les emocions en el rendiment laboral en el cicle «Cuida’t Espaitec»

Kike Algora constata l'impacte de les emocions en el rendiment laboral en el cicle «Cuida’t Espaitec»
  • Les persones assistents han conegut la importància de prendre consciència de les emocions i diverses eines per a millorar la gestió emocional

Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, ha celebrat el seu segon taller presencial emmarcat dins del cicle «Cuida’t Espaitec». El psicòleg, formador i conferenciant Kike Algora ha sigut l'encarregat d'impartir la sessió la finalitat de la qual ha sigut abordar com influeixen les emocions en les habilitats cognitives i, en conseqüència, en la productivitat i en la relació amb les persones en l'entorn laboral.

Segons ha explicat Algora, les emocions poden impactar en diverses habilitats com ara l'escolta, la capacitat de somriure i parar atenció, la paciència, el maneig del conflicte, la flexibilitat i la col·laboració amb altres persones. Per això, és imprescindible conéixer eines per a potenciar la intel·ligència emocional i millorar les habilitats comunicatives interpersonals per a incrementar la capacitat d'escolta i empatia.

Per a conéixer quins són els tipus d'emocions, el ponent ha explicat que, a diferència del sentiment, que és un efecte més racional i durador, l'emoció és una alteració de l'ànim efímera. Respecte al tipus d'emocions, actualment hi ha definides més de 500. No obstant això, seguint la teoria del psicòleg Paul Ekman, Algora ha definit com a emocions bàsiques l'alegria, la tristesa, la ira, el fàstic i la por i, a més, ha explicat que no existeixen emocions bones i dolentes, sinó positives, negatives o ambigües depenent d'en quin grau produeixen benestar.

D'altra banda, Algora ha introduït el terme «segrest de l'amígdala», encunyat pel psicòleg Daniel Goleman, el qual descriu un conjunt de respostes emocionals immediates que no són proporcionals a l'estímul real i que desencadenen reaccions desmesurades. Per a evitar efectes adversos produïts per aquesta reacció és imprescindible ser conscient de què està ocorrent i aconseguir temps per a reduir el nivell d'estrès i enviar el senyal correcte al neocòrtex.

«Cuida’t Espaitec»

A través del cicle «Cuida’t Espaitec», un cicle de conferències i tallers destinat a les persones que formen part de l'ecosistema innovador i tecnològic de la Universitat Jaume I i del teixit empresarial de Castelló, Espaitec aferma la seua aposta per enfortir el benestar i la salut del personal laboral de les seues empreses, per tal d'afavorir un clima laboral positiu i productiu. Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.

Pujar