elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

José Martí i Ignasi Garcia es mostren 'optimistes' de cara a l'aprovació dels nous estatuts de l'Hospital Provincial

José Martí i Ignasi Garcia es mostren 'optimistes' de cara a l'aprovació dels nous estatuts de l'Hospital Provincial
  • El president de la Diputació i els portaveus de l'equip de govern progressista de la Diputació, Santi Pérez pel PSPV-PSOE i Ignasi Garcia per Compromís, reiteren davant els representants sindicals de CESIF i SATSE la seua decidida aposta pel diàleg

MÉS FOTOS
José Martí i Ignasi Garcia es mostren 'optimistes' de cara a l'aprovació dels nous estatuts de l'Hospital Provincial - (foto 2)
José Martí i Ignasi Garcia es mostren 'optimistes' de cara a l'aprovació dels nous estatuts de l'Hospital Provincial - (foto 3)
José Martí i Ignasi Garcia es mostren 'optimistes' de cara a l'aprovació dels nous estatuts de l'Hospital Provincial - (foto 4)

El president de la Diputació, José Martí, confia que el procés de diàleg iniciat per l'equip de govern amb els sindicats de l'Hospital Provincial, al qual se sumarà la gerència del centre a partir de setembre, arribe a bon port i acabe amb l'aprovació dels nous estatuts. Així ho ha manifestat al final de les reunions que ha mantingut hui amb la representació sindical de CESIF i SATSE, donant continuïtat a les celebrades dimecres passat amb Comissions Obreres i UGT. En totes dues trobades, el president ha estat acompanyat pels portaveus dels dos partits que conformen la coalició de govern progressista de la institució provincial: Santi Pérez pel PSPV-PSOE i Ignasi Garcia per Compromís.

Martí ha reconegut que és "claríssimament molt més optimista que quan va nàixer la polèmica que es va produir al voltant de la votació en el consell social dels nous estatuts". Ho ha dit després de traslladar als seus interlocutors la seua decidida aposta pel diàleg", que espera cristal·litze "en l'aprovació dels nous estatuts" en el ple de la Diputació i "també, posteriorment, el conveni".

L'optimisme del president s'acreix després de comprovar que totes les parts desitgen els mateix: "que l'hospital continue prestant el millor servei possible a la ciutadania, com a centre de referència en oncologia, oftalmologia i salut mental, millorant fins i tot tot el que es puga, i que es deixe d'utilitzar com a arma política".

El portaveu de Compromís, Ignasi Garcia, comparteix l'optimisme mostrat per Martí perquè segons ha dit, "ha quedat clar que tots tenim voluntat que hi haja diàleg", per la qual cosa està convençut que "a partir de l'estiu els estatuts tiraran avant amb la negociació que hi haurà entre la Conselleria de Sanitat, la Diputació i els sindicats".

No obstant això, el portaveu valencianista ha assenyalat que "el més important és treballar de manera conjunta perquè es cobrisquen les vacants existents a fi que es preste una atenció assistencial encara millor que l'actual".

Finalment, Garcia ha insistit en la necessitat de traure a l'Hospital Provincial de l'àmbit "del debat partidista".

Pujar