25 d’octubre de 2020 25/10/20

El grup Sant Llorenç ja té la seua Guia per a la Convivència en les comunitat veïnals

El grup Sant Llorenç ja té la seua Guia per a la Convivència en les comunitat veïnals - (foto 1)
  • El document, elaborat per la Conselleria d’Habitatge, naix fruit del treball col·laboratiu amb les entitats que conformen La Taula

El regidor de Benestar Social, José Luis López, i la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido, han assistit aquest dimecres a la presentació de la Guia per a la Convivència en les comunitats veïnals del grup d'habitatge públic de Sant Llorenç. Aquest document ha sigut elaborat per la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i s'emmarca dins del Programa per a la Millora de la Convivència, un programa que compta amb la col·laboració de la Taula de Sant Llorenç. A la presentació han acudit el vicepresident segon de la Generalitat i conseller d'Habitatge, Rubén Dalmau; i el director general de la Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (*EVha), Alberto Aznar.

El regidor de Benestar Social, José Luis López, ha agraït el treball de la Conselleria perquè aquesta guia siga ja una realitat. També ha apuntat que aquest document és fruit del treball col·laboratiu realitzat des de la Taula, el grup de treball promogut per l'Ajuntament de Castelló, que s'ha convertit en un referent social de treball cooperatiu.

“Aquesta guia és fruit del treball que es realitza des de La Taula, amb tots els recursos socials que treballen en el barri i amb els projectes que desenvolupem per part de l'Ajuntament de Castelló, amb el finançament del personal de dinamització comunitària i dels projectes de convivència social”, ha indicat López. Recentment, per exemple, la Regidoria ha destinat a quatre integradors socials en Sant Llorenç.

Des de la Regidoria, han explicat que el document presentat hui per la Conselleria d'Habitatge és un document que té com a objectiu facilitar la comprensió dels veïns i veïnes del grup de les Normes Bàsiques de Convivència utilitzant un grafisme clar i esquemàtic. El personal municipal ha estat treballant prèviament per a consensuar i revisar aquestes normes al costat dels veïns i veïnes del barri. A partir d'ara, el treball prosseguirà perquè aquesta guia siga assumida i avançar en la millora de la convivència en els espais comuns.

La Taula de Sant Llorenç està integrada per representants de les institucions municipals, institucions autonòmiques, així com les diverses entitats i associacions del barri i la Universitat Jaume I.

Pujar