22 de novembre de 2019 22/11/19

El Grau es prepara per a honrar a Sant Pere amb les seues festes més esperades

El Grau es prepara per a honrar a Sant Pere amb les seues festes més esperades - (foto 1)
  • Del 28 de juny al 7 de juliol podrem gaudir de més de 150 actes en aquesta 67a edició de les Festes de Sant Pere

MÉS FOTOS
El Grau es prepara per a honrar a Sant Pere amb les seues festes més esperades - (foto 2)
El Grau es prepara per a honrar a Sant Pere amb les seues festes més esperades - (foto 3)
El Grau es prepara per a honrar a Sant Pere amb les seues festes més esperades - (foto 4)
El Grau es prepara per a honrar a Sant Pere amb les seues festes més esperades - (foto 5)

Comença l'estiu i a Castelló de la millor forma possible: amb les festes populars en honor al patró de la ciutat, Sant Pere. El Grau es bolca en aquestes festes que gaudeixen de gran popularitat i que se celebren en la setmana del 29 de juny. Deu intensos dies de festa, color, música i bon ambient que inunden cada cantonada de la zona marítima de Castelló en aquestes festes declarades d'Interés Turístic Autonòmic.

Així, del 28 de juny al 7 de juliol podrem gaudir de més de 150 actes en aquesta 67a edició de les Festes de Sant Pere en les quals no ens podem perdre les mostres de focs artificials, els tancaments taurins, les actuacions musicals, espectacles d'animació, danses i balls. No ens oblidem tampoc de la Cavalcada del Mar, preludi d'aquesta festivitat i que va tindre lloc el passat cap de setmana.

 Però queden per davant grans cites com l'ofrena, la missa, la processó marítima les paelles i, sobretot, la "Torrá de la sardina". És un menjar popular a base de sardines a la planxa, pa i vi, considerat un dels actes festers més emblemàtics i representatius del districte marítim.

28 de juny, gran inici de les festes

Aquest divendres 28 de juny -vespra del dia de Sant Pere- té lloc la mascletà que dóna inici a les festes i que és a càrrec de la Pirotècnia Caballer FX. I el dissabte 29 és el dia gran d'aquestes festes, jornada que arrancarà bé prompte, i bon fort, de la mà del fragorós despertar que ens porta la pirotècnia Peñarroja en la plaça Miquel Peris.

Els dolçainers i tabaleters també ens despertaran amb la seua música, moments abans d'un dels moments més especials de la jornada: la Rentada de cara a Sant Pere en la plaça Verge del Carme a les deu del matí.

També tindrà lloc una festa aquàtica en el Club Nàutic i una Missa Major per a ja a la nit tornar a viure un acte emocionant per a molts veïns i fidels: la Processó Marinera a partir de les nou de la nit, que partirà de l'església de Sant Pere recorrent els principals carrers del Grau fins a la dàrsena pesquera, des d'on podrà admirar-se un castell de focs artificials.

A més, com ja hem comentat prèviament, el divendres 5 de juliol tenim una altra de les grans cites amb les festes de Sant Pere: la celebèrrima Torrà de la sardina, un esdeveniment multitudinari que reuneix a centenars de veïns en aquest festeig on gastronomia, tradició i germanor es donen mà.

El preludi a l'últim cap de setmana en el qual destaquen la Pujada al Campanar de Sant Pere el dissabte a partir de les 11.00 i la Trobada de Dimonis a la nit; el diumenge tindrà lloc el Concurs de Paelles en la plaça Mare de Déu del Carme al migdia. El punt final el donarà la cercavila a partir de les deu i mitja de la nit del diumenge 7 de juliol.

Gastronomia, bous, actes religiosos, esport, festa i germanor són sol alguns dels ingredients que converteixen les festes de Sant Pere en una cita única per a Castelló i, sens dubte, la millor opció per a començar l'estiu.

Pots veure el programa complet d'actes ACÍ.

ocultar
El Grau es prepara per a honrar a Sant Pere amb les seues festes més esperades
Pujar