elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de Castelló organitzen una jornada al voltant del paper de la societat i l’educació en la construcció d’un futur sostenible

El Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de Castelló organitzen una jornada al voltant del paper de la societat i l’educació en la construcció d’un futur sostenible
  • Aquest seminari, que forma part del projecte “In/Sostenible”, es realitzarà l’1 d’octubre a l’Espai Cultural Menador de Castelló de la Plana

MÉS FOTOS
El Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de Castelló organitzen una jornada al voltant del paper de la societat i l’educació en la construcció d’un futur sostenible - (foto 2)
El Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de Castelló organitzen una jornada al voltant del paper de la societat i l’educació en la construcció d’un futur sostenible - (foto 3)
El Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de Castelló organitzen una jornada al voltant del paper de la societat i l’educació en la construcció d’un futur sostenible - (foto 4)

El Fons Valencià per la Solidaritat, en el marc del projecte “In/Sostenible. Territorialitzant els ODS en la província de Castelló”, cofinançat per la Diputació de Castelló, presenta la jornada “Construint el futur que volem: caminant cap a la sostenibilitat”, que es realitzarà el matí de l’1 d’octubre a l’Espai Cultural Menador de Castelló de la Plana (plaça de l’Hort dels Corders, 4), i que comptarà amb la presentació institucional d’Álvaro Escorihuela, President del Fons Valencià, M. Carmen Ribera, Regidora de Benestar Social, Dependència, Infància i Cooperació de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, i Patricia Puerta, Vicepresidenta i Diputada de l’Àrea d’Acció Social de la Diputació de Castelló. Per a participar en aquest seminari, el qual s’ha adaptat a la situació sanitària actual i comptarà amb totes mesures indicades i recomanades per les diferents autoritats sanitàries, s'ha de realitzar una inscripció prèvia enviant un correu electrònic a oficina@fonsvalencia.es (indicant nom i cognoms, DNI, institució i càrrec, si escau, correu electrònic i telèfon de contacte) i acreditar-se entre les 9 i 9.30 hores en el dia i lloc de la jornada.

La jornada comptarà amb la ponència “Sostenibilitat en temps de pandèmia” a càrrec de Maria Josep Picó, periodista ambiental i professora associada de la Universitat Jaume I. Posteriorment es realitzaran dues taules d’experiències on es debatrà al voltant de la sostenibilitat i la seua incidència local i educativa. La primera taula tractarà el paper de les administracions locals i sector privat en l’impuls de la sostenibilitat, i formaran part de la mateixa José Ramón Ventura, Regidor de Sostenibilitat i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Vila-real; Inés Vivas, Coordinadora de Projectes Pedagògics de l’empresa de desenvolupament turístic sostenible Itinerantur; i Fernando Daròs, Regidor d’Agricultura i Sostenibilitat de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó. La segona taula mostrarà diferents recursos educatius per al desenvolupament sostenible mitjançant la participació de Marisa Falcó, professora de l’IES Ribalta; M. Jesús Vilches, Presidenta de la Cooperativa Más Noguera; i Sònia Barahona, professora de l’IES J. B. Porcar.

Respecte a la realització de la jornada formativa, Escorihuela ha expressat “la necessitat de realitzar espais d’absorció de coneixements i debats d’experiències que caminen cap a un present i futur basat en la sostenibilitat”. Per la seua banda, Ribera, ha agraït que s’aposte per la ciutat de Castelló de la Plana “per a la realització de seminaris com aquest que transporten la sostenibilitat a àrees d’acció i que, per tant, tenen una elevada incidència”. Per últim, Puerta, ha destacat “la importància d’una col·laboració entre diferents entitats per garantir una major permeabilitat en temes de gran calat com la sostenibilitat”.

“In/Sostenible” és un projecte que té l’objectiu d’apropar l’ODS número 12 (Producció i Consum Responsable) a la població castellonenca, conscienciant al voltant d’un desenvolupament i creixement basat en la sostenibilitat, incidint en la importància de reduir la petjada de carbó mitjançant canvis en els mètodes de producció i en el consum de béns i recursos.

El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació municipalista valenciana de cooperació internacional al desenvolupament

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (Ajuntaments i Mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 123 entitats locals valencianes sòcies (114 Ajuntaments i 9 Mancomunitats), de les quals 13 pertanyen a la província de Castelló (12 Ajuntaments i 1 Mancomunitat), i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència.

La relació entre els municipis del Sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Pujar