17 de gener de 2021 17/1/21

FISABIO i l'UJI presenten el seu programa d'ajudes per a investigacions sanitàries en el Generalde Castelló

FISABIO i l'UJI presenten el seu programa d'ajudes per a investigacions sanitàries en el Generalde Castelló - (foto 1)

  La Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO) i la Universitat Jaume I (UJI) han posat en marxa un programa conjunt de col·laboració entre investigadors i investigadores de l'UJI i personal de centres adscrits a FISABIO. Es tracta de la I Convocatòria d'Ajudes UJISABIO en la qual participaran, particularment, els Departaments de Salut de Castelló, La Plana i Vinaròs. 

  La dotació màxima de la convocatòria d'ajudes serà de 40.000 euros. Amb això, es pretén finançar un màxim de 10 accions d'import màxim de 4.000 euros. Posteriorment es procedirà a l'avaluació de les sol·licituds presentades i a la resolució i execució de l'ajuda. 

  La presentació d'aquesta convocatòria d'ajudes ha tingut lloc a l'Hospital General Universitari de Castelló. En aquesta, s'han exposat nombrosos casos pràctics que exemplifiquen aquests programes de col·laboració. Una de les més atractives ha sigut l'elaborada per part de la Universitat Jaume I amb col·laboració del General de Castelló. Aquest projecte tracta sobre el desenvolupament i la validació d'una xarxa de e-Salut per al dolor crònic a través de la creació i seguiment d'una app. També s'han mostrat altres propostes procedents de la Universitat de València amb la col·laboració de l'Hospital Universitari Doctor Peset.

  La finalitat d'aquesta convocatòria és donar suport i impulsar, mitjançant accions preparatòries, l'exploració i formulació de futurs projectes d'investigació i innovació en els quals participen de manera conjunta i coordinada personal de totes dues entitats. 

  Aquest programa de col·laboració científica consta de tres fases. La primera, ja realitzada, és la recollida d'expressions d'interés. En aquesta fase el participant exposa la idea del projecte, basat en capacitats o problemes tècnics no resolts amb la finalitat de trobar al soci més adequat. Durant la segona etapa es constituirà la convocatòria d'ajudes i posteriorment es procedirà a l'avaluació de les sol·licituds presentades i a la resolució i execució de l'ajuda.

  La presentació d'aquest projecte conjunt ha comptat amb la presència de Miguel Alcalde, gerent del Departament de Salut de Castelló; Ana María Ávila, directora general d'Investigació, Innovació, Tecnologia i Qualitat; Jesús Lancis, vicerector d'Investigació i Transferència de l'UJI, i José Antonio Manrique, director gerent de FISABIO. 

  Amb aquestes accions preparatòries es pretén generar sinergies entre els diferents investigadors i investigadores i professionals dels dos organismes, que donen lloc a futurs projectes d'investigació i innovació amb gran potencial cientificotècnic orientats cap a temes innovadors, amb atractiu per a aconseguir inversió pública i privada de convocatòries nacionals i internacionals d'interés.

  Pujar