elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Espaitec organitza una jornada sobre el present i futur de la computació quàntica a la Universitat Jaume I

Espaitec organitza una jornada sobre el present i futur de la computació quàntica a la Universitat Jaume I
  • La jornada, que tindrà lloc divendres 2 de desembre a les 10 hores en format híbrid, és una iniciativa emmarcada en el projecte «Mapa Tecnològic de la Província de Castelló» que compta amb el suport de l'Agència Valenciana de la Innovació

Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, organitza divendres, 2 de novembre, la jornada «Present i futur de la Computació Quàntica», vinculada a les accions desenvolupades en el projecte «Mapa Tecnològic de la Província de Castelló», en format híbrid, en línia i presencial, des de la sala multiusos d’Espaitec 2. Participaran reconeguts experts i professionals de la matèria com Alfonso Rubio, president de barcelonaqbit-bqb i coordinador general del Grup de Tecnologies Quàntiques d'AMETIC; Mariano Caruso, responsable R+D de la Fundació R+D del Programari Lliure de FIDESOL; José Camacho, Ibèria Big Data & Security Division, HPC & Quàntum Director de Atos España, i Carlos García, director d'investigació de DAS Photonics.

La computació quàntica després de dècades d'avanços essencialment teòrics ha començat a veure les que semblen ser les seues primeres aplicacions pràctiques en els últims anys. En 2019 Google assegurava haver aconseguit l'anomenada supremacia quàntica, la primera execució reeixida d'un càlcul inabordable per al millor dels supercomputadors clàssics. En els mesos següents s'anunciaven altres fites similars. Però en què consisteix aquesta forma de còmput i per què és tan difícil de portar a la pràctica? Són unes certes totes les seues promeses? Quin és el vertader significat dels avanços reeixits fins ara?. Durant la sessió aquestes seran algunes de les qüestions que s'exposaran i debatran.

Per a assistir a la sessió, que es realitzarà en format híbrid, presencialment des de la sala multiusos d’Espaitec 2 i virtualment mitjançant la plataforma Zoom de 10 a 14 hores, la inscripció prèvia és obligatòria.

II Assemblea General PTE Disruptive

Durant la jornada també se celebrarà la II Assemblea General PTE Disruptive, liderada per l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE). DISRUPTIVE és la plataforma tecnològica espanyola de tecnologies disruptives i que s'enfoca en l'estudi, divulgació i promoció de l'aplicació de les tecnologies digitals disruptives entre les empreses i entitats espanyoles. La plataforma persegueix la transformació digital de les empreses espanyoles i abasta l'àmbit de les tecnologies digitals més disruptives des de la seua anàlisi, divulgació, detecció de tendències, barreres, estat de l'art, coneixement de la demanda, nivell d'adopció, usabilitat, habilitats i promoció de la seua utilització.

La Plataforma Tecnològica Espanyola de Tecnologies Disruptives, DISRUPTIVE, compta amb el finançament del Ministeri de Ciència i Innovació a través de l'Agència Estatal d'Investigació. Convocatòria 2020 Plataformes Tecnològiques i d'Innovació Núm. Expedient: PTR2020-001159. Secretaria Tècnica: APTE.

Pujar