18 de gener de 2021 18/1/21

La Diputació recolza el ‘IV Concurs de Cartells del Fadrinet’ del Gremi de Forners per a la Magdalena de Castelló

La Diputació recolza el ‘IV Concurs de Cartells del Fadrinet’ del Gremi de Forners per a la Magdalena de Castelló - (foto 1)
  • La diputada de Turisme, Virginia Martí, integra el jurat que decidirà el disseny per a identificar el dolç de les festes de la Magdalena de Castelló

El Gremi de Forners de Castelló ha posat en marxa l'IV Concurs de Cartells del Fadrinet, que hui arriba al seu equador i per al qual encara es poden presentar dissenys per a identificar al dolç de les festes de la Magdalena de Castelló en aquest 2020.

La Diputació de Castelló, una vegada més, ha recolzat aquesta iniciativa, que compta també amb el suport de l'Ajuntament de Castelló, la Gestora de Gaiates de la capital de la Plana i la Federació de Colles. El concurs compta amb un premi de 100 euros per al guanyador o guanyadora, per gentilesa de l'empresa Serveis Fleca, un motiu pel qual els membres del jurat animen a participar en aquesta edició.

Enguany l'IV Concurs de Cartells del Fadrinet compta amb un jurat relacionat amb el món de la festa, la gastronomia i el turisme, ja que la Magdalena és d'Interés Turístic Internacional des de fa ja 9 anys. Concretament, integren el comité avaluador la regidora de Festes de l'Ajuntament, Pilar Escuder; la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí; el president de la Gestora de Gaiatas, Esteban Gual; el president de la Federació de Colles, Pepe Beltrán; la gerent de Servicios Panadería, Belén Tejedor, i dos membres de la Junta Directiva del Gremi de Forners: el Mestre Major, José Miró, i el vicepresident de l'entitat fornera, César Solsona.

La diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, a més d'animar a la participació, ha destacat la importància de vincular gastronomia i turisme per a potenciar l'activitat econòmica de la província. En aquest sentit, ha destacat que “totes les iniciatives sumen per a donar més rellevància a les festes de la província, entre les quals destaca la Magdalena, “en la qual el Gremi de Forners de Castelló ha sabut reinventar-se amb dolços característics ja apreciats per tots”.

Per part seua, José Miró assegura que “any rere any és un orgull veure com els i les castellonenques ens fan arribar els seus cartells en els quals equiparen el Fadrinet a un dels símbols més representatius de les nostres festes, perquè això demostra que la nostra fleca artesana és part intrínseca de les celebracions… De fet, cap castelloner de pro passa una Magdalena sense gaudir de productes dels nostres forns com els tradicionals *ximos, coques de tomaca, pilotes de frare o els Fadrinets”.

La participació en el concurs del cartell, que a la fi de febrer ja podrà veure's en totes les fleques i pastisseries del Gremi de Forners i entitats col·laboradores, és molt senzilla. Tan sols cal dissenyar un cartell que conceba el Fadrinet com a dolç les festes en grandària A3 i enviar-ho al mail del Gremi (gremiocastellon@gmail.com) entre l'1 i el 8 de febrer (el termini per a la presentació de cartells acaba el 8 de febrer, a les 12 de la nit).

En la part inferior del disseny ha d'incloure's el nom i cognoms de l'autor, i el lema proposat per al cartell. És requisit indispensable que el disseny incloga la imatge del *Fadrinet (en fotografia que pot sol·licitar-se al mail Gremi de Forners o en dibuix), la cinta verda de la Magdalena i les paraules ‘Gremi de Forners de Castelló’. A més, el cartell ha de presentar-se en jpg amb un pes d'entre 1 i 5 megues per a poder ser avaluat.

Pujar