2 de desembre de 2020 2/12/20

El 90% dels usuaris del web municipal escull navegar en valencià

El 90% dels usuaris del web municipal escull navegar en valencià - (foto 1)
  • El regidor de Normalització Lingüística, Ignasi Garcia, ha mostrat satisfacció davant les dades registrades pels ciutadans que han consultat el web al llarg de 2016

El 90% dels ciutadans i ciutadanes que durant 2016 ha fet ús del web municipal ha escollit el valencià com a idioma per dur a terme la navegació. És la dada que ha donat a conèixer la regidoria de Normalització Lingüística en el seu anàlisi periòdic de la presència de la llengua als diferents àmbits institucionals.

El regidor d'aquesta àrea, Ignasi Garcia, ha destacat que "el compliment de l'Acord del Grau d'instaurar el valencià com a llengua per defecte quan entres al web municipal ha sigut un èxit per avançar en el normal ús de la nostra llengua, i ha demostrat com d'estèrils i inventades eren les polèmiques que alguns partits han intentat crear per utilitzar un instrument de comunicació com ferramenta en l'enfrontament polític".

Segons ha assegurat el regidor, "considerem que les dades de 2016 són molt positives, ja que de les més de 97.600 visites al web municipal, un 88,95% han estat a pàgines en valencià, i l'onze per cent que correspon al castellà no sempre s'han registrat perquè l'usuari voluntàriament canviara de llengua, sinó perquè en determinades recerques el web l'ha portat directament a pàgines en aquesta llengua".

"La normalitat amb què la immensa majoria dels usuaris del web municipal, navega en valencià, demostra que determinades polèmiques són fictícies i interessades", ha afegit Garcia. El regidor ha mostrat la seua voluntat de que aquests indicadors puguen guiar la ciutat en el camí per "assolir la plena normalització de la nostra llengua, que és l'objectiu d'aquesta institució".

El Pacte del Grau ha permès enfortir la regidoria de Normalització Lingüística que, entre altres millores, ha registrat un important canvi en la dotació pressupostària en aquest mandat. Així, front als vora 140 euros que es destinaven a promocionar el valencià, l'equip de govern actual destina uns 160.000, dels quals 39.000 són íntegrament per a la promoció de la llengua.

Cal recordar que la dotació prevista per a fomentar el valencià inclou el compliment de la Carta Lingüística al llarg del proper any, "un objectiu d'ús i implementació del valencià que vam establir entre els tres signants del pacte de govern i que sorgeix del treball de la plataforma Castelló per la Llengua". L'edil ha avançat, a més, que la regidoria preveu ampliar la dotació pressupostària per a promocionar el valencià en els propers anys.

Pujar