25 d’octubre de 2020 25/10/20

Una dècada de la Marató BP Castelló

Una dècada de la Marató BP Castelló - (foto 1)
  • L'increment de la participació actual respecte a l'edició passada, és del 18% en la Marató BP Castelló, i del 180% en el 10K FACSA Castelló

MÉS FOTOS
Una dècada de la Marató BP Castelló - (foto 2)

La Marató BP Castelló es prepara per a l’edició més especial. La celebració d'una dècada que ha servit per a posicionar-la al calendari internacional, per a certificar-la com una garantia de qualitat per als corredors professionals i populars, i per a convertir a la ciutat de Castelló en un referent en aquest tipus de proves esportives. Deu anys després, Castelló ja forma part de l'elit. I la Marató BP Castelló es converteix en una de les maratons millors valorades per la seua rapidesa, així com pel seu tracte i mim cap al corredor.

Per al desé aniversari el diumenge 16 de febrer de 2020, l'organització ha confirmat que el recorregut serà el mateix que a la passada edició, valorant la seua rapidesa i el bon feedback rebut per part de tots els agents implicats. Un circuit més rectilini que als anys anteriors, on va disminuir l’altura i on es van incloure zones noves, vistes al mar i cursa en doble sentit. La desena edició de la Marató BP Castelló és especial ja que a més, lluirà per primera vegada l'Etiqueta Bronze, sumant-se a Barcelona i Màlaga (IAAF Bronze Label); així com a Madrid, Sevilla i València que actualment gaudeixen de l’Etiqueta Or (IAAF Gold Label).

La Marató BP Castelló és la primera prova provincial amb reconeixement internacional i els bons resultats no s'han fet esperar. A falta de dos mesos i mig aproximadament per a la celebració (a 1 de desembre de 2019) la participació s'ha vist notablement incrementada en un 18% amb respecte a la mateixa data a la passada edició. Un fet que consolida l'òptima valoració de la marató per part dels corredors i corredores. Pel que fa al 10K FACSA Castelló, cal destacar el fort augment de la participació, que compta actualment amb un 180% més d'inscrits i inscrites amb respecte a l'edició passada.

Cal destacar que a la passada edició es van obtenir tres rècords, que van posicionar a la Marató BP Castelló a la quarta posició del top de maratons més ràpides d'Espanya, per darrere de València, Sevilla i Barcelona. L'etíop Andualem Belay Shiferaw va batre el rècord amb una marca de 2:08:16, rebaixant en quasi dos minuts la marca que Carles Castillejo va aconseguir l'any 2011 (2:10:09) i superant el seu propi rècord aconseguit a Dubai l'any 2015 (2:09:59). En dones es va imposar Lemelem Berha Yachem, parant el crono en 2:28:52. L'atleta etíop també va superar el seu rècord aconseguit a Kosice l'any 2013 (2:29:42). El 10K FACSA Castelló també va batre els rècords a les dos categories, gràcies als atletes etíops Haimanot Mateb amb 28:18 i a Alemaddis Eyayu amb 32:33, aconseguint rècord a la categoria masculina i a la femenina.

Un recordatori: Què significa per a la Marató BP Castelló l'obtenció de la IAAF Bronze Label?

L'obtenció de l'Etiqueta Bronze és un segell de qualitat que eleva a Castelló a l'elit de l'atletisme internacional. La Marató BP Castelló és la primera prova provincial que ha aconseguit reconeixement internacional, complint amb la normativa internacional de seguretat, control o organització, entre altres aspectes avaluats. Una gran prova a nivell organitzatiu que a més, inclou a Castelló en el control antidopatge a nivell mundial. Amb l'obtenció de l'Etiqueta Bronze, els i les atletes d'elit compten amb un passaport biològic que consisteix en realitzar una sèrie d'anàlisi de sang i orina a l'esportista al llarg de l'any, un estudi anual amb controls sorpresa i disponibilitat les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any, que s'esdevé com una excel·lent alternativa per a avalar l'equitat a l'esport d'elit i garantir la lluita global contra el dopatge.

Per a més informació i inscripcions: www.maratonbpcastellon.com

Pujar