24 de novembre de 2020 24/11/20

Cs critica que el bipartit "només s'aplique en Protocol en l'execució dels pressupostos de 2017"

Cs critica que el bipartit "només s'aplique en Protocol en l'execució dels pressupostos de 2017" - (foto 1)

  El portaveu adjunt de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de Castelló, Manuel Paduraru, ha criticat que "el bipartit només s'aplique en Protocol en l'execució dels pressupostos de 2017, una partida que en tan sols sis mesos ha superat el pressupostat per a tot l'any". En aquest sentit, Paduraru ha indicat que "l'equip de Govern ha de posar-se les piles en altres àrees molt més importants i rellevants per als castellonencs però que en canvi té abandonades, com a Ocupació, Habitatge Social i Serveis Socials".

  "Mentre en Protocol el bipartit ha gastat 15.412,64 euros en els primers sis mesos quan hi havia 15.000 euros pressupostats per a tot l'any, només ha gastat un 36% del previst per a Foment de l'Ocupació, tal com arreplega la web municipal", ha indicat Paduraru, qui ha destacat "partides com el Pla d'Ocupació conjunt o l'escola taller, en les quals el bipartit encara no ha gastat ni un euro o l'Agenda de Desenvolupament Local en la qual només ha impulsat un 26% del pressupostat". "El percentatge d'execució es redueix al 12% en el programa de Comerç", ha afegit el regidor.

  A més, "l'Executiu local en el primer semestre de l'any només ha gastat 4,7 milions dels 12,9 milions pressupostats per a Serveis Socials i Promoció Social i únicament han executat 216.155 euros dels 902.683 euros destinats a habitatge", ha ressaltat Paduraru. "Destaquen també partides com les destinades a prestacions econòmiques a favor d'empleats, on l'equip de Govern només ha invertit un 29%", ha traslladat l'edil.

  Així mateix, Paduraru ha qüestionat "no solament que l'equip de Govern se sobrepasse en les despeses de protocol sinó també l'elevat de les quantitats". "De fet, Ciutadans va criticar des del primer moment l'increment d'aquesta partida en el pressupost, que es va multiplicar per dos respecte a l'any anterior", ha recordat el regidor, qui ha afegit que "no contents amb aqueix increment al doble del pressupost, al mig any ja ho han gastat tot i més".

  En aquest sentit, Paduraru ha retret que "el bipartit defense aquesta partida, així com les de publicitat i propaganda, amb ungles i dents". "Ciutadans en els pressupostos o modificacions de crèdit ha proposat sempre reduir-les per a invertir en necessitats molt més apressants, i sempre hem trobat la negativa radical de l'equip de Govern, que demostra quins són les seues prioritats i que no responen a les necessitats dels ciutadans", ha conclòs l'edil.

  Pujar