30 de setembre de 2020 30/9/20

La compareixença sol·licitada per CSeM no s’ajusta al Reglament Orgànic del Ple

La compareixença sol·licitada per CSeM no s’ajusta al Reglament Orgànic del Ple - (foto 1)

    La compareixença de l'alcaldessa sol·licitada pel grup municipal Castelló en Moviment sobre el compliment d'un acord plenari ha sigut inadmesa en la Junta de Portaveus i no arribarà al ple, per contravenir el Reglament Orgànic del Ple de l'Ajuntament de Castelló. No obstant açò, en el transcurs de la reunió l'alcaldessa ha informat que el procés per al compliment de la moció està en marxa i serà efectiu en el termini de sis mesos màxim establit per a açò. Unes explicacions que els edils de CSeM ja havien rebut del portaveu socialista, Rafa Simó, després del ple.

    El reglament municipal estableix el procediment per a sol·licitar compareixences dels regidors i les regidores. L'article 93 determina que els destinataris de la sol·licitud seran “els regidors amb responsabilitats de govern (…) per a informar sobre un assumpte determinat de la seua competencia”. En el cas de la petició plantejada per CseM, el regidor amb responsabilitats de govern en matèria de Personal és Antonio Lorenzo.

    L'article 95 indica que l'alcaldessa, una vegada escoltada la Junta de Portaveus, podrà inadmetre a tràmit les compareixences en determinats circumstàncies, si es considera que suponen “una consulta d'índole estrictament jurídica o tècnica” i “quan l'objecte de la compareixença sol·licitada no tinguera entitat per a ser debatut en sessió plenària, en aquest cas ho retornarà als sol·licitants para puga ser substanciada davant la comissió corresponent o convertida en pregunta o prec”.

    En aquest sentit, l'alcaldessa ha reiterat l'oferiment al grup sol·licitant que formule la seua proposta a través d'un prec o pregunta, en el ple, però el grup en qüestió s'ha negat.

    Pujar