elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Càtedra AVANT de l’UJI publicarà un llibre que recollirà l’anàlisi de la situació de la despoblació

La Càtedra AVANT de l’UJI publicarà un llibre que recollirà l’anàlisi de la situació de la despoblació

  La Comissió Mixta de Seguiment de la xarxa de càtedres AVANT s’ha reunit aquesta setmana, de forma virtual, per a presentar el programa activitats que es durà a terme durant el que resta de l’any 2021. La reunió ha estat presidida per Jeanette Segarra, directora general de l’Agència Valenciana Antidespoblament, i per part de la Universitat Jaume I han assistit Carmen Lázaro, vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals i el professor Vicente Budí, responsable de la Càtedra AVANT-UJI.

  Els projectes de treball de la Càtedra AVANT-UJI, en coordinació amb la resta d'universitats valencianes i amb la DG AVANT, es centren en realització d'informes i estudis sobre la situació de la despoblació en la Comunitat Valenciana, en concret a la província de Castelló.

  Hi ha previstes activitats de difusió i jornades en el territori per donar a conèixer el Pla Estratègic 20-30 Antidespoblament. També s’ha programat el workshop «Depopulation dynamics and territorial inequality: trends and future», que pretén ser un fòrum de debat internacional amb investigadores i investigadors europeus experts en la matèria.

  El director de la Càtedra AVANT-UJI, Vicente Budí, ha avançat que a la tardor està prevista la publicació d’un llibre en el qual es recollirà un anàlisi complet de la despoblació en la Comunitat Valenciana des de diferents perspectives i que permetrà difondre la situació actual, així com els aspectes de la investigació realitzada i alguns dels resultats obtinguts.

  La Càtedra AVANT Agenda Valenciana Antidespoblament es va crear al març de 2019 i sorgeix del conveni marc de col·laboració signat entre la Generalitat, a través de la Presidència, la Universitat de València (Estudi General), la Universitat Politècnica de València, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d'Alacant.

  A la xarxa de càtedres AVANT, coordinada per la Universitat Jaume I, enguany s’ha incorporat la Universitat Miguel Hernández, pel que ara compta amb la presència de les cinc universitats públiques valencianes.

  Pujar