25 de novembre de 2020 25/11/20

Castelló se suma a la reivindicació citrícola

Castelló se suma a la reivindicació citrícola - (foto 1)

    La Plana viurà demà una jornada reivindicativa en defensa del sector citrícola. Castelló se sumarà a aquesta protesta amb una concentració en la plaça Major a partir de les 20.00 hores. El regidor de Sostenibilitat Ambiental i Agricultura, Omar Braina, ha fet una crida a les entitats citrícoles de la ciutat i a tota la ciutadania "perquè acudisquen a la plaça Major i donen suport a les reivindicacions d'un sector clau des del punt de vista econòmic però també social i ambiental".

    La concentració, convocada per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, inclourà la lectura del manifest consensuat en totes les localitats que demà eixiran al carrer per a defensar la viabilitat del sector citrícola. Més de 40 localitats en tota la Comunitat Valenciana celebraran mobilitzacions en defensa de la citricultura.

    Amb aquesta convocatòria conjunta, la Plataforma per la Dignitat del Llaurador –de la qual forma part l'Ajuntament de Castelló- reivindica modificar l'acord d'Europa amb Sud-àfrica. Així, insten a aplicar de manera immediata la clàusula de salvaguarda davant l'entrada a la Unió Europea de cítrics procedents del país africà. A més, també s'exigeixen les màximes cauteles i controls als productes importats; aplicar la reciprocitat a les produccions de països tercers; s'insta a complir la llei de cadena alimentària i s'insta a concedir ajudes directes als productors afectats.

    L'edil Omar Braina ha assegurat que "la jornada de protesta ha de servir per a mostrar la unitat d'acció dels municipis citrícoles i la defensa d'un interés comú de més d'una desena de localitats de la Plana i altres comarques de la província de Castelló".

    Pujar