23 de setembre de 2020 23/9/20

Castelló renova el conveni per a facilitar les vacances d'estiu i Nadal a xiquets i xiquetes d'Ucraïna

Castelló renova el conveni per a facilitar les vacances d'estiu i Nadal a xiquets i xiquetes d'Ucraïna - (foto 1)
  • L'alcaldessa, Amparo Marco, lloa el treball de l'entitat “per a millorar les condicions de vida d’aquests joves”

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha signat el conveni de col·laboració amb l'Associació Xiquets d'Ucraïna de Castelló (ANIUKCAS) amb el qual l'Ajuntament renova el seu suport al programa d'acolliment temporal durant l'estiu i el Nadal de xiquets i xiquetes afectades per la catàstrofe nuclear de Txernòbil. Marco ha lloat el treball de l'associació per a “millorar les condicions de vida d'aquests joves aprofitant els períodes vacacionals”.

“Amb aquest conveni, l'Ajuntament de Castelló, a través del negociat de Cooperació Social i Solidaritat de la Regidoria de Benestar Social, uneix els seus esforços als d'ANIUKCAS amb la finalitat d'aconseguir la millora de les condicions de vida d’aquests joves”, ha afegit Marco.

El passat mes de juliol l'alcaldessa va rebre en l'Ajuntament de Castelló a una representació dels 23 xiquets i xiquetes ucraïnesos que han participat enguany en el programa d'acolliment familiar de l'Associació Xiquets d'Ucraïna-Castelló (ANIUKCAS).

Marco ja va aprofitar la recepció en la sala de plens per a agrair la labor que realitza ANIUKCAS ja que "a més de millorar la salut d'aquests xiquets i xiquetes, ha aconseguit crear uns vincles afectius i culturals entre les famílies de Castelló i els xiquets ucraïnesos”.

L'entitat treballa des de fa més de 10 anys en aquest programa en el qual es facilita l'arribada de xiquets i xiquetes afectats per la catàstrofe nuclear de Txernòbil a domicilis particulars en una estada en la qual a més de qüestions relacionades amb la salut dels joves també s'organitzen activitats culturals, visites a zones de zones d'interès de la província, etcètera.

Pujar