elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló reforça l'Escola de Segona Oportunitat i impulsa el nou Pla de Joventut

Castelló reforça l'Escola de Segona Oportunitat i impulsa el nou Pla de Joventut
  • L'Ajuntament manté en els pressupostos les partides per a tallers d'oci i activitats i per a les associacions juvenils

L'Ajuntament de Castelló reforça l'Escola de Segona Oportunitat enguany amb l'augment de la partida destinada al projecte, que passa de 48.000 a 60.000 euros; i impulsa la redacció del nou Pla Municipal de Joventut, per al qual reserven 10.100 euros. Són les dues principals novetats del pressupost municipal que es preveu aprovar aquest dijous en matèria de Joventut, que manté les partides per a tallers d'oci i activitats (98.000 euros); el conveni amb el Consell de la Joventut (30.000 euros); i les subvencions directes a associacions juvenils (10.000 euros).

“Des de la Regidoria de Joventut, augmentem el pressupost de l'Escola de Segona Oportunitat per a continuar oferint opcions de formació i millorant les possibilitats i les condicions d'accés al mercat laboral dels joves”, ha explicat el regidor de Joventut, Jorge Ribes. A més, “després de realitzar un estudi sociològic, impulsem la redacció del nou Pla Municipal de Joventut, que actualitzarà el de l'any 2017 per a mostrar una anàlisi real de la situació de la gent jove i projectar accions concretes a desenvolupar”, ha recalcat Ribes.

L'Escola de Segona Oportunitat està dirigida a persones joves de 16 a 29 anys en situació de desocupació que van abandonar de manera precoç el procés educatiu i/o no van acabar l'ensenyament obligatori i que preferentment estiguen inscrites i siguen beneficiàries del Sistema de Garantia Juvenil. Es tracta d'una iniciativa que contribueix a reforçar les capacitats per a l'aprenentatge de joves en dificultat, a través de l'acompanyament en la preparació per a proves lliures per a l'obtenció de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i/o l'accés a Grau Mitjà, a més de servir de motivació vocacional cap a una qualificació tècnic-professional futura.

Quant al Pla Municipal de Joventut, actualitzarà el de l'any 2017 amb la incorporació de les conclusions de l'estudi sociològic que s'està realitzant en l'actualitat, permetent així tindre una radiografia actualitzada de la joventut a Castelló i de les seues necessitats i demandes, per a definir accions concretes. Respecte al conveni amb el Consell de la Joventut, es manté la partida en 30.000 euros que finança a l'òrgan de representació juvenil de la ciutat, format per 30 entitats.

D'altra banda, durant aquest any es continuaran impulsant tallers d'oci i activitats per als i les joves, amb un pressupost de 98.000 euros; i es reserven 10.000 euros per a subvencions a associacions juvenils.

Pujar