25 d’octubre de 2020 25/10/20

Castelló promou la conducció eficient amb el VI Eco Rallye de la Comunitat Valenciana

Castelló promou la conducció eficient amb el VI Eco Rallye de la Comunitat Valenciana - (foto 1)
  • La prova serà els propers dies 15, 16 i 17 de novembre i situarà a Castelló al mapa internacional de la mobilitat sostenible

Castelló acollirà els dies 15, 16 i 7 de novembre la VI edició del Eco Rallye de la Comunitat Valenciana, que per primera vegada tindrà una duració de tres dies i batrà el seu rècord de participants, amb prop de 60 equips i més de 30 models de vehicles elèctrics i híbrids endollables. El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha presentat hui la prova a l'Ajuntament de Castelló al costat de l'edil Rafa Simó, la diputada provincial Tania Baños i el president del comité organitzador, Fernando Lobón.

«La prova castellonenca tornarà a situar a la província al mapa de la mobilitat sostenible promovent, a més, una conducció eficient», ha destacat Ribes. «Per a l'Ajuntament de Castelló és un plaer i un honor col·laborar i ajudar en un esdeveniment tan important tant a nivell nacional com internacional», ha destacat. «Amb el suport a esdeveniments d'aquesta magnitud, l'Ajuntament reflecteix l'aposta per la mobilitat sostenible, ja que més enllà de la part esportiva, es difonen els valors de les energies renovables i la conducció eficient», ha insistit.

La competició arrancarà el divendres a les 12.00 hores des de la plaça Espanya i acabarà el diumenge al migdia amb el lliurament de premis en la plaça Major. En la plaça d'Espanya, a més, s'alçarà la major infraestructura de recàrrega temporal per a vehicles elèctrics que s'ha disposat fins hui en la Comunitat Valenciana.

La VI edició del Eco Rallye tindrà la seua base d'operacions a Castelló i recorrerà quasi una trentena de municipis de la província, de les comarques de la Plana Alta, Maestrat, Alt Millars i l'Alcalatén, amb protagonisme destacat d'Orpesa. En aquest sentit, la diputada Baños ha ressaltat el paper d'aquesta prova «per a vertebrar la província» i ha avançat que la Diputació continuarà recolzant aquesta iniciativa en la pròxima edició.

El president del comité organitzador, per la seua part, ha incidit en què la competició clausurarà el Campionat d'Espanya d'Energies Alternatives i el Campionat FIA de Vehicles Elèctrics i Energies Alternatives. «A Castelló es decidiran els títols, la qual cosa aporta més emoció a aquesta prova que ha anat evolucionant i creixent des que va nàixer en 2014 fins a convertir-se en un referent nacional i internacional». A més, Lobón  ha avançat que per al 2020, les dates del Eco Rallye variaran i passarà a celebrar-se a l'abril.

L'Ajuntament de Castelló, la Diputació de Castelló, Renault España, BP España i Mahle encapçalen la llista de patrocinadors oficials, entre els quals també figura El Corte Inglés, entre altres.

Pujar