24 de setembre de 2020 24/9/20

Castelló participa en el disseny autonòmic d’un nou model turístic sostenible i innovador

  • Escuder posa en valor les possibilitats de Castelló en el disseny del nou Pla Estratègic de Turisme 2020-2025

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme i regidora de Turisme, Pilar Escuder, ha participat aquest dilluns en la trobada mantinguda en el Palau de la Generalitat amb motiu de la presentació de l'Estratègia de Turisme de la Comunitat Valenciana 2020-2025. La reunió ha estat presidida pel president de la Generalitat, Ximo Puig, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el director general de Turisme, Herick Campos, amb l'assistència de representants d'ajuntaments, cambres de comerç, universitats i associacions empresarials del sector turístic. Escuder ha desgranat en la trobada les possibilitats que ofereix Castelló dins d'aquesta estratègia turística i ha destacat els esforços per a captar nous perfils.

Així, Escuder ha incidit en el paper de Castelló de cara a la implantació del Pla Estratègic de Turisme en aquests pròxims cinc anys. Per a la regidora, la capital de la Plana és una ciutat en expansió que pot créixer en paral·lel al compliment dels reptes marcats entorn de la sostenibilitat, la competitivitat i la innovació, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). “Totes les poblacions del territori valencià compartim l'objectiu de desenvolupar les claus d'aquest pla conforme als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) vinculats amb el turisme”, ha detallat.

La regidora de Turisme de Castelló ha apuntat durant la reunió els esforços realitzats per l'Ajuntament per a adaptar-se als nous perfils de turistes, un objectiu que ha considerat clau per al futur del sector. Així ho ha explicat Escuder, per a qui l'adaptació de l'oferta turística a les necessitats dels viatgers és un dels grans desafiaments que haurà d'afrontar el sector en el futur immediat. “Cada turista té unes necessitats i unes demandes concretes que hem de saber com cobrir”, ha valorat.

Segons ha indicat, la capital de la Plana també ha posat en valor la capacitat del sector per a dinamitzar ciutats senceres. “El turisme serveix com a motor per a tot el nostre entorn per les oportunitats de generació d'ocupació i riquesa que porta amb si”, ha recalcat.

El Pla Estratègic de Turisme de la Comunitat Valenciana 2020-25 integra 14 grans reptes del sector per a aconseguir un creixement sostenible, entre ells, la transformació digital de l'activitat turística, el valor dels espais i recursos territorials o el canvi climàtic. En la trobada també s'han tractat assumptes com la desestacionalització, la cerca de sinergies entre ciutats, la segmentació de mercats i perfils de visitants i l'accessibilitat de les destinacions turístiques.

L'estratègia, que ara entra en una fase de debat, s'ha consolidat sobre les bases del Llibre blanc, el Codi Ètic i el Pla d'Accessibilitat del turisme valencià. També sobre els ODS plantejats per les Nacions Unides.

Pujar