elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló llança una campanya institucional per a conscienciar sobre la seguretat vial en l'entorn urbà

Castelló llança una campanya institucional per a conscienciar sobre la seguretat vial en l'entorn urbà
    MÉS FOTOS
    Castelló llança una campanya institucional per a conscienciar sobre la seguretat vial en l'entorn urbà  - (foto 2)
    Castelló llança una campanya institucional per a conscienciar sobre la seguretat vial en l'entorn urbà  - (foto 3)
    Castelló llança una campanya institucional per a conscienciar sobre la seguretat vial en l'entorn urbà  - (foto 4)

    Respecte i convivència per a garantir la seguretat vial en l'entorn urbà. Aquests són els dos eixos comunicatius en els quals es basa la primera campanya global en matèria de seguretat vial impulsada per l'Ajuntament de Castelló amb l'objectiu d'afavorir un ús compartit i segur de l'espai urbà i reduir la sinistralitat en la ciutat. Els regidors de Mobilitat, Rafa Simó, i de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, han presentat hui aquesta campanya que, sota el lema #JoConvisc, apel·la a la convivència a partir del respecte a les normes de circulació i a la resta d'usuaris per a aconseguir que Castelló es convertisca en una ciutat cada vegada més segura en matèria de mobilitat.

    En la seua primera fase, que es perllongarà fins a finals d'any, se centra en els tres usuaris més vulnerables de la piràmide de mobilitat, vianants, ciclistes i motoristes, i reivindica, especialment, un espai urbà segur i amable per als desplaçaments d'aquests tres col·lectius. “Les Regidories de Mobilitat i Seguretat Ciutadana engeguem aquesta campanya de seguretat vial #JoConvisc com a eina de comunicació emmarcada en el Pla Local de Seguretat Vial i amb l'objectiu fonamental de sensibilitzar a tots els ciutadans sobre la importància de respectar les normes de circulació a fi de disminuir els índexs d'accidentalitat en la ciutat”, ha subratllat el regidor de Mobilitat.

    La campanya compta amb una pàgina web (seguretatvial.castello.es) en la qual la ciutadania podrà trobar informació d'actualitat, recomanacions per a vianants, ciclistes i motoristes, documents d'interès com l'Estratègia Espanyola de Seguretat Vial 2011-2020 o el Decenni d'Acció per a la Seguretat Vial, entre uns altres. A més, es traslladaran aquest tipus de consells i informació útil a través de les xarxes socials, des dels perfils oficials de l'àrea de Seguretat en Facebook i Twitter i també des dels perfils de l'Ajuntament, i s'han programat diverses accions paral·leles, com la I Marxa Solidària per la Seguretat Vial que se celebrarà el divendres 22 de setembre coincidint amb la celebració de la Setmana de la Mobilitat i el Dia Europeu sense cotxes.

    L'edil Rafa Simó ha insistit que “l'Ajuntament de Castelló engega la seua primera campanya global de seguretat vial #JoConvisc amb l'objectiu de reivindicar un ús segur de l'espai urbà per a vianants, ciclistes i motoristes, els més vulnerables de la piràmide de mobilitat, des del respecte a les normes de tràfic i apel·lant a la convivència” i ha recordat que aquesta campanya institucional “complementa les mesures dissenyades per la Regidoria de Seguretat Ciutadana, en concret per la Policia Local, per a millorar la seguretat vial en la nostra ciutat”.

    De fet, la presentació ha coincidit amb l'engegada d'una altra de les 14 accions previstes en el Pla de Prevenció d'Accidents en Vianants i Vehicles de dues Rodes. “En aquest cas es tracta d'una acció per a sensibilitzar als vianants perquè, abans de creuar, s'asseguren que els vehicles han parat”, segons ha apuntat el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo. S'han pintat just abans de creuar una frase recomanant que abans de creuar, ens assegurem que els vehicles ens han vist i han parat. No en va, el 60% dels atropellaments de vianants es van produir en passos de vianants.

    Els tècnics han escollit 18 passos de zebra amb una utilització d'intensitat elevada, tant en la ciutat com en el Grau, o en els quals s'ha registrat algun atropellament. Així, s'han pintat aquests missatges en la plaça Jutge Borrull; en el carrer Governador amb avinguda del Mar; en la plaça Maria Agustina; en ronda Millars amb la plaça de la Independència; en la ronda Millars amb Navarra; en l'avinguda Barcelona (Tinença Oest); en l'avinguda Barcelona amb Donoso Cortés; en l'avinguda Barcelona (Pont de Ferro); en l'avinguda Benicàssim (Hospital General); en l'avinguda l'Alcora, 15; en l'avinguda del Lledó (rotonda Ronda Nord); en Germans Bou (pas vianants Tinença Est); Maria Rosa Molas (col·legi Consolació); ronda Est amb Gingols; Chatelllerrault amb ronda Est; Pintor Oliet (col·legi Jaume I); Ferrandis Salvador (Pineda) i Passeig Bonavista (Tinença Grau).

    El Pla de Prevenció d'Accidents en vianants i vehicles de dues rodes (2017-2019) redactat per la Policia Local inclou més d'una desena d'accions que es marquen com a objectius concrets reduir el nombre d'atropellaments, sobretot en pas de vianants, i reduir el nombre d'accidents on es trobe implicat una bicicleta, un ciclomotor o una motocicleta.

    Entre les mesures que s'impulsaran al llarg dels pròxims mesos destaca la planificació de controls policials de velocitat, de prevenció de la conducció sota els efectes de la droga o el control de la seguretat dels vehicles a través de la superació de la ITV. Però també s'incorporarà, per primera vegada a Castelló, controls policials per a vigilar que es respecten els passos de vianants.

    Pujar