elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló instal·larà una xarxa d'estacions meteorològiques que permetrà activar protocols preventius davant emergències

  Castelló comptarà amb una xarxa municipal digital d'estacions meteorològiques que permetrà rebre alertes quan les condicions ambientals de vent, pluja, humitat i temperatures siguen perilloses. Així ho va anunciar el regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Castelló, Antonio Lorenzo, durant el ple del passat dijous, qui va destacar que "aquesta xarxa d'estacions meteorològiques permetrà activar protocols preventius, inclòs el de risc d'incendis forestals, quan així ho aconsellen les condicions ambientals que es registren en la nostra ciutat".

  Aquesta iniciativa, finançada per la Regidoria de Modernització dirigida per Ignasi Garcia, suposa un nou avanç en la millora de mitjans de l'àrea de Seguretat impulsada pel Govern Municipal per a garantir una resposta més efectiva davant emergències. La xarxa meteorològica oferirà mesuraments en temps real i específics de les condicions ambientals del terme municipal de Castelló.

  L'àrea de Seguretat tindrà accés a les dades des d'un ordinador també en temps real i els mesuraments obtinguts generaran alertes específiques per a la ciutat de Castelló en funció de la pluja, el vent, humitat o temperatures que es registren. Per exemple, davant una determinada velocitat del vent s'activarà una alerta que permetrà als serveis de Protecció Civil i Emergències de l'Ajuntament de Castelló engegar mesures preventives com el tancament de parcs públics o la suspensió d'esdeveniments en espais oberts.

  El mateix en cas que es produïsquen pluges. Quan se superen determinats litres en un període de temps concret es podrà activar un protocol preventiu de tancament de camins o restricció de pas en zones sensibles davant inundacions. Aquesta xarxa també possibilitarà activar protocols preventius per risc d'incendis forestals en el terme municipal per la combinació de factors meteorològics com la temperatura i la humitat o també el vent.

  El regidor Antonio Lorenzo ha subratllat que d'aquesta manera el Govern Municipal "dota a la ciutat d'una xarxa pròpia d'estacions meteorològiques que ofereix informació local rellevant i que millorarà la resposta dels serveis municipals davant una emergència". La xarxa estarà integrada per quatre estacions meteorològiques emplaçades en Tetuán XIV, Palau de la Festa, la zona portuària del Grau i l'edifici Urban. Es tracta d'un projecte pioner en la província de Castelló que es desenvoluparà a través d'una empresa especialitzada que ja col·labora i assessora al Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana.

  Pujar