elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló impulsa una nova edició de l'Escola de Segona Oportunitat dirigida als joves

Castelló impulsa una nova edició de l'Escola de Segona Oportunitat dirigida als joves
  • L'alcaldessa destaca la importància de generar i oferir noves oportunitats de formació i d'ocupabilitat entre la joventut

L'Ajuntament de Castelló ha activat una nova edició de l'Escola de Segona Oportunitat, que s'ha iniciat amb 23 joves participants que continuen de l'edició anterior. La iniciativa, que s'impulsa des de la Regidoria de Joventut a través d'un conveni amb la Fundació Acció contra la Fam, està dirigida a persones joves de 16 a 29 anys en situació de desocupació que van abandonar de manera precoç el procés educatiu i/o no van acabar l'ensenyament obligatori.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la importància d'aquesta escola “que brinda noves oportunitats de formació i d'inserció laboral a joves” i per això en els dos últims anys també s'ha reforçat el pressupost municipal destinat a aquesta acció, passant de 48.000 a 60.000 euros. En la mateixa línia, el regidor de Joventut, Jorge Ribes, ha ressaltat que “es continuen oferint opcions de formació i millorant les possibilitats i condicions d'accés al mercat laboral dels i les joves de Castelló”.

El projecte Escola de Segona Oportunitat està orientat a oferir opcions de formació per a l'ocupació i retorn educatiu, com a instruments que permeten millorar les possibilitats i les condicions d'accés al mercat laboral i que reforcen capacitats per a l'aprenentatge de joves entre 16 a 29 anys en situació de desocupació que van abandonar de manera precoç el procés educatiu i/o no van acabar l'ensenyament obligatori i que preferentment estiguen inscrites i siguen beneficiàries del Sistema de Garantia Juvenil.

A l'escola es treballa el retorn al sistema educatiu a través de classes de reforç escolar amb l'objectiu de presentar-se a les proves lliures de l'ESO i d'accés a Cicle Mitjà. També s'aborda l'entrenament en competències personals, professionals i digitals amb l'objectiu de millorar l'ocupabilitat. Per a això es duen a terme sessions grupals i individuals, contacte amb empreses, testatges d'oficis professionals, voluntariats corporatius i esdeveniments, entre altres accions.

Pujar