5 de desembre de 2020 5/12/20

Castelló forma a empleats per prevenir el dolor d’esquena als seus llocs de treball

Castelló forma a empleats per prevenir el dolor d’esquena als seus llocs de treball - (foto 1)

    El Patronat d'Esports, encapçalat per Enric Porcar, a partir del conveni amb el Col·legi de Fisioterapeutes impulsa una sèrie de tallers per a la prevenció del dolor d'esquena. El regidor Porcar ha explicat que "hem sigut novetat en el fet de formar als treballadors respecte a les seues actituds i les seues postures a les zones de treball".

    Els mals hàbits posturals han anat augmentant i és necessari intervenir amb actuacions de caràcter preventiu. El primer lloc de formació ha sigut el Patronat d'Esports "per la proximitat amb aquest col·lectiu i perquè ja estem fent altres coses en les escoles, com la fisioteràpia escolar", tal com ha expressat Porcar.

    A més, el regidor Porcar ha manifestat que es tracta d'una acció que ja es va explicar dins del Congrés Internacional de Fisioterapeutes i "la idea és que s'estenga a altres àmbits del funcionariat i de l'empresa privada".

    Aquest projecte és una actuació més del conveni de col·laboració signat amb el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana. En aquesta línia, cal recordar que des de la Regidoria d'Educació s'oferiren el passat mes de maig una sèrie de tallers d'educació postural a escolars de 8 i 9 anys per a evitar lesions d'esquena. La campanya, que es va realitzar en diversos col·legis, va ensenyar als xiquets i xiquetes a asseure's, portar o organitzar la motxilla correctament.

    Pujar