elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló estudia models de regeneració urbana i mobilitat sostenible de Barcelona

Castelló estudia models de regeneració urbana i mobilitat sostenible de Barcelona
  • Ribes visita espais emblemàtics com la superilla de Poblenou, el corredor verd de Sant Joan o els jardins en altura de la Rambla de Sants

MÉS FOTOS
Castelló estudia models de regeneració urbana i mobilitat sostenible de Barcelona - (foto 2)
Castelló estudia models de regeneració urbana i mobilitat sostenible de Barcelona - (foto 3)

El regidor de Mobilitat Sostenible de Castelló, Jorge Ribes, ha visitat aquesta setmana al costat de tècnics municipals, diversos espais de Barcelona on s'han desenvolupat projectes de referència i noves maneres de construir en espais urbans amb impacte social, econòmic i mediambiental. Es tracta d'una iniciativa emmarcada dins del programa de formació i capacitació, finançat a través dels fons europeus Next Generation del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, dins del procés d'elaboració de l'Agenda Urbana de Castelló.

“És una experiència molt enriquidora conéixer de primera mà projectes com el Barri 22@ de Barcelona, que ha permés transformar un barri industrial com el de Poblenou en una gran superilla, amb espais moderns, a través de la regeneració urbana, la mobilitat sostenible i solucions basades en la naturalesa”, ha explicat Ribes. “Altres intervencions com la remodelació del passeig Sant Joan o els jardins de la Rambla de Sants ens han servit d'inspiració per a les polítiques de mobilitat i sostenibilitat que impulsem des de Castelló”, ha apuntat el regidor.

Així, durant la visita, la delegació municipal ha recorregut el Barri 22@, un projecte de regeneració urbana que ha convertit el districte en una àrea d'innovació referent a nivell internacional, amb la superilla de Poblenou com a atractiu principal, que permet complementar accions impulsades a Castelló com la superilla de Maestria. A més, han estat en l'eix verd Cristóbal de Moura, un projecte pioner i un model per a la implementació de l'estratègia carrer verd de Barcelona, que incorpora la gestió d'aigua pluvial d'una manera sostenible i passiva a través de Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible (SUDS), similar a la prevista en la remodelació de l'avinguda Lledó que s'està duent a terme.

Uns altres dels punts d'interés són el passeig de Sant Joan, la remodelació del qual prioritza l'ús per als vianants i converteix la via en un corredor verd urbà fins a Ciutadella; i el barri Bon Pastor, on destaca la naturalització del paisatge urbà amb jardins de pluja i àrees de biorretenció entre altres tècniques de drenatge urbà sostenible. A destacar també la visita als jardins de la Rambla de Sants, que se situen en una plataforma elevada ubicada sobre les vies de tren i metre, i considerats la primera rambla aèria de Barcelona. Situats a una altura d'entre 6 i 14 metres sobre el nivell del carrer, han sigut dissenyats amb criteris de sostenibilitat, amb il·luminació de leds, energia fotovoltaica i reg per aigües freàtiques.

Pujar