elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cabanes es convertirá en la capital del bestiari festiu, la trobada valenciana més nombrosa i antiga

Cabanes es convertirá en la capital del bestiari festiu, la trobada valenciana més nombrosa i antiga
  • La present edició contarà amb la participació de noves entitats de Terrateig, Alboraia, Vila-real, La Vilavella, Cabanes, Cervera, Vinaròs, Falset i Castelló de la Plana

El pròxim 8 de juny 2024 l'associació Botafocs, l'Ajuntament de Cabanes i l'Agrupació del Bestiari, organitzen la XXIV Trobada de Bèsties de Foc, en la Plaça dels Hostals i carrers dels voltants de Cabanes, amb el suport de la Diputació de Castelló, la Generalitat Valenciana, i la col·laboració d'altres entitats privades.

La jornada de cultura popular ha canviat el seu emplaçament habitual, la Plaça Major de Castelló, on s'han desenvolupat les 23 anteriors edicions, per a mantindre la data de realització del mes de juny, pel solstici d'estiu, la major difusió de la cultura popular en tot les nostres comarques i finalment per les facilitats econòmiques aconseguides en la seua organització.


L'actual edició comptarà amb la participació de noves entitats de Terrateig, Alboraia, Vila-real, La Vilavella, Cabanes, Cervera, Vinaròs i Falset , a més de la participació del Bestiari de Botafocs (Drac, Víbria, i Bestiari Infantil) de Castelló de la Plana, com a amfitrions de la festa.

La XXIV TBF és la trobada de bestiari més nombrosa i la més antiga de totes les que es realitzen a a les comarques de Castelló, València i Alacant.

Des de l'any 1999 s'ha desenvolupat esta jornada de cultura popular, amb més de 200 d'entitats que han participant en les 23 edicions anteriors.

Al voltant de 200 persones participaran directament en l'acte, entre portadors, intendència i músics. Els actes començaran a les 17.00 hores amb la plantada de les figures de les entitats participants, en la Plaça dels Hostals i actuacions musical de les entitats A les 18:00h presentació i lliurament de records. A les 18.15 hores arriben els Tocs de cultura popular. A les 18.30 hores serà la cercavila pels carrers Ramón y Cajal, Sant Josep, Poncio, Gabriel Ripollés i volta en la Plaça dels Hostals. A les 19.30 hores, els balls i les enceses.

Les entitats participants són el Drac Soterranyes de Vinaròs, el Drac Fram de Cervera, els Cabuts i Dolçainers de la Vilavella, l’Esparver de Falset, els Dolçainers El Trull de Vila-real, els gegants, grup de danses i dolçainers de Cabanes, el Drac Fera Ferotge d’Alboraia, el Bou Cagarnero de Terrateig i el Bestiari de Botafocs (el Drac, la Víbria i el Bestiari Infantil).

MÉS FOTOS
Cabanes es convertirá en la capital del bestiari festiu, la trobada valenciana més nombrosa i antiga - (foto 2)
Cabanes es convertirá en la capital del bestiari festiu, la trobada valenciana més nombrosa i antiga - (foto 3)
Pujar