24 de setembre de 2020 24/9/20

Castelló distingeix la creativitat i l'esforç en els premis anuals de Joventut

Castelló distingeix la creativitat i l'esforç en els premis anuals de Joventut   - (foto 1)
  • El regidor José Luis López apel·la al talent jove per a convertir a Castelló en una ciutat renovada i amb oportunitats

MÉS FOTOS
Castelló distingeix la creativitat i l'esforç en els premis anuals de Joventut   - (foto 2)

El Casal Jove del Grau ha acollit hui el lliurament de premis de set concursos anuals convocats per la Regidoria de Joventut "amb els quals volem distingir la creativitat, el talent i l'esforç dels joves", ha destacat el regidor José Luis López. La gala ha servit per a lliurar els premis del concurs de còmics, del cartell de carnestoltes, de pintura, de curtmetratges, de fotografia, de relat curt i el d'idees joves.

"Aquests premis són una oportunitat perquè els joves demostren una capacitat de treball enriquida amb bones dosis d'innovació", ha apuntat el regidor, qui ha assenyalat que "el talent jove és el millor camí per a convertir a Castelló en una ciutat renovada i d'oportunitats" En total s'han lliurat premis que superen els 10.000 euros entre les diferents modalitats.

El concurs de còmic, que ha assolit la seua vintena edició, ha premiat l'obra Abandonat, de Marta Selusi Luis, en la modalitat en valencià mentre que en castellà ha sigut Borja López Casado, amb La duda, qui s'ha alçat amb el guardó. Rubén Lucas García ha rebut el premi del cartell del Carnestoltes amb el seu disseny titulat Conceptual.

El de pintura és un altre dels concursos consolidats. Gato místico, de Berta Llorens Campillo, ha guanyat la categoria de 14 a 18 anys mentre que Arrels, de Sara Lloret Porcar, s'ha alçat amb el primer premi en la categoria de 19 a 35 anys. Un altre dels concursos veterans amb els seus 17 edicions és el de curtmetratges, que ha atorgat el premi al millor curt al treball Gracias por venir de Ricardo Parrondo Gómez; el premi al millor curt d'animació a Mecánico, de Nuria Bataller Prat i el premi a la igualtat d'oportunitats per a Javier Valenzuela Alamán amb el seu curtmetratge Olvido.

El concurs de fotografia Castelló Jove ha distingit el treball Lost in the flames d'Adrián Sava en la modalitat digital. Quant al concurs de relat curt, s'han lliurat quatre premis: modalitat en valencià en categoria 14 a 18 anys per a Aina Casal Pelegrí per Un bocinet de pols d'estels mentre que en la modalitat en castellà ha recaigut en Germán López Toledo, amb el relat El descenso al piso de arriba. En la categoria de 19 a 35 anys els premiats han sigut: Pablo Marco Dols amb Pau a la foscor (modalitat en valencià) i Manuel Vicent Rubert amb La laguna negra (leyenda).

Finalment, el concurs Premis Idees Joves 2016 ha atorgat el primer premi al Taller de fotografía: nexos narrativos, un treball en equip de Yolanda Català Villalobos; Natalia Coleto Sierra; Andrea Pont García i Alba López Cambronero. El segon premi, amb Obrim diàleg, ha sigut para Jaime Clemente Martínez.

Pujar