elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló destina 640.000 euros addicionals a la repavimentació de carrers

Castelló destina 640.000 euros addicionals a la repavimentació de carrers
  • El regidor Rafa Simó destaca que es van a millorar una vintena de carrers a petició veïnal a través de les juntes de districte

L'Ajuntament de Castelló licitarà per 640.000 euros la repavimentació i millora de calçades de tots els districtes de la ciutat. Aquesta actuació s'emmarca dins de la segona fase d'inversions financerament sostenibles que suposaran la inversió global de 4,6 milions d'euros en 15 projectes. El regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha destacat que “tots els projectes de repavimentació arreplegats en aquesta licitació corresponen a peticions de veïns i veïnes traslladades a través de les juntes de districte, amb el que és una inversió íntegrament definida pels propis usuaris”.

Aquesta inversió addicional, que se suma al pla anual de repavimentació amb què explica la Regidoria d'Ordenació del Territori, permetrà executar quasi una vintena de projectes en els sis districtes de la ciutat. En el Grau, està previst millorar la zona de l'aparcament en el Camí Serradal (entre els nombres 15 i 17); la calle Palmerar, tram comprès entre Juan Sebastián Elcano i Cap Sant Martín; la calle Germans Pinzón; l'avinguda Sant Pere, tram comprès entre Verge del Carmen i la Panderola i el Passatge La Pau.

En el districte Est es projecta la repavimentació i millora de la calçada de Bisbe Salines en dos trams: entre la Ronda Est i l'avinguda Pablo Iglesias i entre Lagasca i Governador; la calçada de la Calle Marquès de l'Ancorada, tram comprès entre la avinguda del Mar i Germans Bou; el carrer Farigola i el carrer Montornés. Les actuacions en el Nord se centraran en el camí Penyeta Roja, entre la Quadra Segona i la ronda Oest i entre la Quadra Quarta i Penyeta Roja; i el Camí Mestrets, des de la Quadra el Borriolench fins a l'IES Columbretes.

Els carrers Menéndez i Pelayo, Enginyer Ballester i Ramón y Cajal seran els tres vials que es reformen en el districte Centre mentre que en el Sud s'escometrà la repavimentació de la Gra Via Tárrega Monteblanco, en el tram entre Ronda Sud i Mar Negre, i el carrer de la Verge. Finalment, en el districte Oest, es millorarà la calçada de carrer la Figuera, en el tram entre el carrer la Savina i Quadra la Salera; el carrer Santa Cruz de Tenerife; la calle Pintor Ribera en dos trams: entre Maestro Llorens i Cardenal Costa i entre Cardenal Costa i Espronceda.

Aquest paquet de repavimentació i millora de carrers se sumisca al pla anual ordinari de l'Ajuntament de Castelló que ha permès, per exemple, reasfaltar el camí Serradal. Enguany també s'han executat obres de repavimentació en el carrer Sant Lluís, on s'ha substituït l'empedrat per un asfalt imprés que simula la llamborda però que redueix el soroll que provoca el tràfic rodat.

Pujar