1 d’octubre de 2020 1/10/20

Castelló convoca una marxa per la seguretat vial per a reivindicar una mobilitat compartida i segura

Castelló convoca una marxa per la seguretat vial per a reivindicar una mobilitat compartida i segura - (foto 1)
  • La marxa a peu recorrerà el centre de la ciutat i arreplegarà les propostes ciutadanes per a millorar els trajectes urbans

MÉS FOTOS
Castelló convoca una marxa per la seguretat vial per a reivindicar una mobilitat compartida i segura - (foto 2)

Per un espai urbà compartit i segur, per una mobilitat respectuosa. Castelló convoca una marxa a peu per la seguretat vial amb l'objectiu de reivindicar una mobilitat urbana respectuosa i compartida que vés-li especialment per la seguretat dels usuaris més vulnerables: vianants, ciclistes i motoristes. La marxa, inclosa en la campanya institucional de seguretat vial #JoConvisc, se celebrarà divendres que ve, 22 de setembre, a les 20:00 amb eixida i arribada a la plaça Major. Les primeres 200 persones que s'inscriguen aconseguiran una samarreta. 

La marxa coincideix amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible pel que prèviament es podrà participar en els diferents tallers didàctics i lúdics situats en la mateixa plaça Major, com el de la petjada de carboni dels diferents mitjans de transport. A més, els qui participen en la marxa a peu per la seguretat vial també podran deixar les seues propostes per a fer de Castelló una ciutat més segura. 

El recorregut serà circular amb eixida i arribada a la plaça Major. Passarà per la plaça de l'Herba, Colón, Major, Maria Agustina, Comte Pestagua, Clavé, Rei en Jaume, Colón i plaça Major. Es tracta d'una marxa no competitiva que tracta de cridar l'atenció sobre l'aportació que tots podem fer per a aconseguir que Castelló siga una ciutat més segura en els desplaçaments, especialment a peu, amb bicicleta o amb moto, que són els usuaris més vulnerables. 

Tothom està convidat a participar en aquesta iniciativa, famílies, col·lectius i penyes ciclistes, associacions i clubs de runners o de motoristes. Encara que és una marxa a peu, pretén sumar esforços per a conscienciar sobre la importància de la seguretat vial en l'espai urbà. Participar és molt senzill. Solament has d'inscriure't en seguretatvial.castello.es o en el punt d'informació situat al costat de les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat, que arranca matí en el Casal Jove del Grau i que recorrerà diferents espais urbans, com el parc Geòleg Royo, el parc Botànica Carmen Albert o la plaça Mar Egeu, entre uns altres. 

Pujar