elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló i SEO Bird Life organitzen aquest diumenge una jornada d'observació d’aus marines

Castelló i SEO Bird Life organitzen aquest diumenge una jornada d'observació d’aus marines
  • La platja del Serradal acull fins juliol un pla de vigilància ambiental per a protegir l'hàbitat del corriol camanegre

MÉS FOTOS
Castelló i SEO Bird Life organitzen aquest diumenge una jornada d'observació d’aus marines - (foto 2)

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló i la societat ornitològica de SEO Bird Life continuen amb el projecte de renaturalització de platges per a millorar l'hàbitat del corriol camanegre amb la posada en marxa d'un pla de voluntariat ambiental encarregat de protegir la nidificació d'aquesta au, i amb l'organització aquest diumenge, 16 de maig, d'una jornada d'observació d'aus marines a la platja del Serradal.

“Des de la Regidoria de Transició Ecològica col·laborem amb SEO Bird Life per a millorar la població del corriol camanegre, que ha perdut en la Comunitat Valenciana el 70% en els últims 30 anys, i implicar la ciutadania en la implicació d'un ocell essencial per a la conservació del nostre litoral”, subratlla el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

SEO Bird Life va dur a terme divendres passat una formació de voluntariat que treballarà per les adequades condicions de l'hàbitat del corriol del Serradal. Els participants ofereixen fins al mes de juliol informació als vianants de l'existència de una zona protegida en la microreserva del Serradal i consells perquè tant ells com les seues possibles mascotes no accedisquen a la mateixa i eviten afectar al corriol.

Aquest diumenge, 16 de juliol, hi haurà en el Serradal una observació d'aus marines des dels espigons en la qual els assistents podran descobrir els secrets que amaguen les platges en època de cria. Serà de 09.00 a 12.00 hores. Les persones interessades poden inscriure's en valencia@seo.org.

La campanya va començar al març amb jornades de voluntariat ambiental a les platges del Serradal i de la Pineda que es van dedicar a la cura i millora de l’hàbitat del corriol, amb neteja i replantació d'espècies autòctones. Ja s’ha constatat al respecte el naiximent de noves cries.

                                               

Pujar