elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló aposta per la sostenibilitat com a oportunitat per a la reinserció laboral

Castelló aposta per la sostenibilitat com a oportunitat per a la reinserció laboral
  • L’Ajuntament ha adjudicat el servei de recollida de roba usada mitjançant la contractació reservada a empreses d’iniciativa i ocupació social

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha adjudicat el contracte per al servei de recollida, transport i gestió de roba usada, calçat i tèxtil en contenidors viaris. Una contractació adjudicada mitjançant el sistema de contracte reservat per a centres especials d’ocupació d'iniciativa social  o empreses d'inserció, que en aquest cas ha estat per a Reciplana Recuperacions 2010 S.L.

Es tracta de la segona de les contractacions mitjançant aquest procediment que desenvolupa l’àrea de Reciclatge, dirigida per Ignasi Garcia, després de la del servei de recollida de piles usades. De fet, el regidor Garcia ha destacat que l’aposta per la contractació reservada “és una via per a generar ocupació a persones en risc d'exclusió, i per tant crea oportunitats laborals a persones que d'una altra manera o no tindrien o tenen més dificultats en el mercat  sociolaboral".

En paraules de Garcia, "la lluita per la justícia climàtica ha d'anar de la mà de la justícia social, perquè no hi haurà avanços socials ni recuperació econòmica sinó va acompanyada d'una mirada ecològica i sostenible, i la protecció del medi ambient ha de ser també una oportunitat per a generar treball".

Aquest model que fusiona la sostenibilitat i la reinserció laboral a través de la contractació pública amb finalitats ecològics i socials ja ha alçat inquietuds d'altres administracions de la Comunitat Valenciana, les quals volen implementar-les en les seues institucions, segons ha explicat el responsable de la política de reciclatge al municipi.

Amb aquesta nova adjudicació, Castelló sumarà 15 contenidors més als carrers per a la roba usada i passarà a tindre 70. Els nous, s’ubicaran en distintes zones de la ciutat i la freqüència de recollida serà de dos vegades a la setmana.

Pujar