18 de setembre de 2020 18/9/20

Castelló aconsegueix la bandera Ecoplatja per al Serradal i renova les del Gurugú i el Pinar

Castelló aconsegueix la bandera Ecoplatja per al Serradal i renova les del Gurugú i el Pinar - (foto 1)

  La bandera Ecoplatja onejarà el pròxim estiu les tres platges del litoral de Castelló. El Serradal aconsegueix per primera vegada aquest distintiu que atorga l'Associació Tècnica per a la Gestió de Residus, Endreçat Urbà i Medi Ambient (Atregus) com a reconeixement a la gestió ambiental sostenible mentre que la del Gurugú i el Pinar ho renoven. La concessió s'ha donat a conèixer en el XX Congrés i Exposició internacional d’Ecoplatges 2018 que s'ha celebrat aquesta setmana a Mallorca.

  L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assegurat que aquest reconeixement “avala el treball del Patronat Municipal de Turisme per potenciar i promocionar les nostres platges, per l'aposta per la gestió sostenible i per consolidar serveis que milloren l'experiència dels usuaris que visiten les nostres platges”.

  La bandera Ecoplatges distingeix a les platges que destaquen per la seua política de qualitat mediambiental. Segons explica Atregus, es persegueix distingir la qualitat de les platges des del punt de vista ambiental, turístic i de sostenibilitat, amb l'objectiu de difondre els seus esforços, innovacions i assoliments. D'aquesta manera, es tracta de promoure l'excel·lència en el disseny, l'equipament i el manteniment del gran actiu que constitueixen les platges espanyoles, així com el seu desenvolupament turístic.

  Els guardonats podran exhibir la bandera que acredita l'excel·lència com a reflex de la línia d'actuació de la gestió d'aquests espais d’oci en benefici dels usuaris i de la societat global.

  L'any passat Atregus va reconèixer l'excel·lència de la platja del Gurugú per la biblioplatja, el punt bebè d'assistència a la lactància i a l'alimentació infantil i pel seu lloc de socors amb infermeria i ambulància. En 2016, l'entitat va valorar positivament l'accessibilitat de la platja del Pinar per a les persones amb alguna discapacitat, així com la qualitat mediambiental, el transport públic i per les millores en tots els seus serveis.

  La regidora i presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Patricia Puerta, ha expressat la seua satisfacció per aconseguir per primera vegada la bandera Ecoplatja per al Serradal i la renovació dels distintius per a les platges de la Pineda i el Gurugú com a “símbol de la cerca contínua de l'excel·lència”.

  Respecte al Serradal, l'edil Patricia Puerta ha subratllat el treball per millorar la protecció de dunes en col·laboració amb la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental, garantir la qualitat de l'aigua i consolidar serveis d'atenció als usuaris.

  Pujar