elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Cambra Agrària de Castelló recupera el servei d'atenció a l'agricultor

Càmara Agrària de Castelló
Càmara Agrària de Castelló
  • Es posarà en marxa l'1 de febrer amb l'objectiu de reactivar el sector primari en la capital de la província

El regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha aprofitat la presentació del final de la primera fase de les obres de la Cambra Agrària per a presentar les novetats en les quals està treballat la seua regidoria.

Així, les obres de remodelació han consistit en el canvi de la fusteria interior i exterior per a millorar l'eficiència energètica i modernitzar l'espai. Unes obres que, amb un cost de 176.000 euros, han sigut finançades per la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

D'aquesta manera, les millores permetran que es recupere per a l'agricultor el servei d'atenció personal en aquest edifici de l'avinguda Lidón amb l'objectiu d'ajudar a reactivar el sector primari, que segons Fernando Navarro “tindrà un paper central en les pròximes dècades” en la lluita contra el canvi climàtic.

Així, en aquest edifici, l'Ajuntament de Castelló s'encarregarà de l'assessorament al sector primari en planificació, ajudes o lluita contra plagues biològiques, amb l'objectiu de convertir-se en un epicentre de les polítiques de transició ecològica i agroalimentàries. Cal assenyalar que ara mateix, la Cambra és seu dels sindicats de regs i tramita els permisos de crema.

“Des de la regidoria de Transició Ecològica ens hem implicat per a recuperar els serveis agraris municipals i el nostre sector agroalimentari perquè la ciutat torne a mirar al seu terme municipal”, ha afirmat el regidor de Transició Ecològica, que ha subratllat la posada en marxa de la nova secció de Transició Ecològica inclosa en la nova Relació de Llocs de treball de l'Ajuntament, amb set places que estan treballant en la Cambra Agrària. “Són passos per a canviar el rumb en les prioritats de l'Ajuntament en les següents dècades”, ha ressaltat el regidor, que ha compartit en la Cambra una trobada amb els mitjans de comunicació, que ha inclòs un servei d'àpats amb productes locals i naturals.

Prioritats per a l'any nou

Per a l'any 2022, es portarà a cap una segona intervenció, amb una inversió de 350.000 euros aportada també per la Generalitat, que portarà aparellat millores en eficiència energètica i accessibilitat. De manera paral·lela, es retiraran les barreres arquitectòniques i s'instal·larà un ascensor.
Navarro ha destacat, així mateix, tres fites que es portaran a cap el següent exercici per a espentar a l'activitat agroalimentària, com la posada en marxa d'un nou mercat de venda directa de productes hortícoles de temporada, la dinamització del banc de terres amb l'objectiu d'acompanyar a propietaris i potencials productors en l'arrendament, la cessió o els acords de custòdia de parcel·les ara abandonades; i continuar amb plans de formació per a continuar generant un ecosistema que atraga nous perfils i modernitze el sector.

Pujar