1 de desembre de 2020 1/12/20

Les biblioteques públiques de Castelló activen el préstec de llibres electrònics

Les biblioteques públiques de Castelló activen el préstec de llibres electrònics - (foto 1)

  Les Biblioteques Públiques de Castelló se sumen a la iniciativa d'eBiblio per al préstec de llibres electrònics. Així ho ha anunciat la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, qui ha destacat que "hem posat a disposició de tota la ciutadania els préstecs de llibres electrònics perquè puguen gaudir de la lectura en temps de confinament, inclús per a aquelles persones que no disposen encara d’un carnet".

  L’edil ha assegurat que "aquest és un bon moment per fomentar la lectura, ja que gràcies a aquesta podem mantenir la ment ocupada i sentir-nos acompanyades i acompanyats”. A més, aquest recurs “pot ser d’utilitat per a tot l’estudiantat que ara ha de seguir la seua formació en línia i necessita realitzar consultes o buscar informació".

  Per a accedir a aquest servei gratuït, la persona sol·licitant haurà d'identificar-se amb el seu número de lector o lectora, prescindint de la lletra 'L' que apareix impresa en el carnet, i amb la seua contrasenya habitual. Existeix una alternativa per a recuperar les contrasenyes mitjançant la plataforma https://comunitatvalenciana.ebiblio.es/.

  Als nous usuaris se'ls demanaran les dades personals bàsiques, per a poder expedir-los un carnet temporal amb una validesa de sis mesos. Per correu electrònic, se'ls facilitarà l'usuari i la contrasenya per tal que puguen accedir als continguts de la plataforma eBiblio. A més, de manera excepcional i durant els dies de confinament, la plataforma permetrà accedir a altres persones interessades a adquirir llibres electrònics mitjançant el correu electrònic.

  Cal assenyalar que totes les usuàries i tots els usuaris que vulguen mantenir el servei una vegada exhaurit el termini de validesa del carnet provisional, hauran d’acudir a la biblioteca i formalitzar la seua sol·licitud de préstec de llibres electrònics.

   

  Pujar