elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La batalla política a Castelló se centra ara en la reforma de la plaça de la Pau

La batalla política a Castelló se centra ara en la reforma de la plaça de la Pau
  • El PP lamenta que no s'haja consultat als veïns i l'Ajuntament recorda que encara no hi ha un projecte definitiu

Segueix la batalla política per la reforma de la cèntrica plaça de la Pau de Castelló. I és que el Partit Popular de la ciutat ha denunciat “l'enorme preocupació i desinformació dels veïns, comerciants i hostalers del centre de la ciutat davant l'anunci unilateral de l'alcaldessa que escometrà obres per valor de quasi 900.000 euros en la plaça”.

Així ho ha expressat Begoña Carrasco, portaveu de la formació, després de mantindre el PPCV diverses reunions amb els veïns. “És una obra de la qual han tingut coneixement per la premsa sense que ningú del govern municipal els haja informat, ni preguntat la seua opinió sobre aquest tema”, ha lamentat.

Per part seua, el portaveu del govern municipal, José Luis López, ha respost a aquestes crítiques explicant que “no s'ha exposat el projecte als veïns perquè encara no existeix el projecte”. “El que hi ha és un avantprojecte i les imatges que circulen són les dels documents de la memòria”, ha explicat López, que ha recalcat que aquest document “no és el projecte definitiu”.

A més, ha explicat que la memòria es va presentar en pocs dies per a poder optar a la convocatòria dels fons europeus, per la qual cosa es van plasmar “les línies bàsiques del que pensàvem que havia de ser la plaça”, com és el cas de l'aposta per la descarbonització o l'ús de la ceràmica.

“Quan s'adjudique el projecte tindrem tres mesos per a definir-lo”, ha indicat López, que ha exposat que serà en aquest període quan s'establirà una ronda de contactes amb veïns, associacions i comerciants per a atendre les modificacions i peticions que vulguen fer, “igual que es va fer amb la reforma de l'avinguda de Lledó”. Així mateix, ha recordat que l'alcaldessa, Amparo Marco, ja es va reunir aquesta setmana amb la Junta de districte Centre per a tracta la futura reforma i “prendre nota” dels suggeriments.

D'altra banda, i respecte a les crítiques per “trencar l'estètica de la plaça”, López ha defensat que s'instal·larà “una solució ceràmica que imitant pedra” i que tindrà un aspecte “similar a la que hi ha a la porta del Sol”. A més, ha recordat que en aquest termini de tres mesos es podran tractar “tot tipus de xicotetes modificacions”, com la conveniència o no de mantindre algunes dels fanals d'estil isabelí.

“S'ha dit fins i tot que anàvem a derrocar el quiosc modernista”, ha lamentat López, que ha denunciant “l'enverinament d'aquest tema” per part del Partit Popular amb les seues crítiques a la gestió dels fons europeus.

Proposta del PP

El PP, així mateix, ha expressat en boca del seua portaveu que aquesta és una actuació que suposarà “un nou escanyament que tindrà efectes molt negatius sobre l'accessibilitat al centre històric i comercial de la ciutat” en eliminar un dels carrils de circulació.

Per això, Carrasco proposa destinar els 900.000 euros que costarà l'obra en altres qüestions com elaborar un pla de viabilitat que millore i facilite l'accés al centre, posar en marxa un transport ecològic i gratuït, campanyes d'aparcament gratis en pàrquings o augmentar els bons comercials, per a així revitalitzar el comerç del centre.

 

Pujar