1 de desembre de 2020 1/12/20

Baldoví a Castelló: "No podem passar ni un minut més sense govern progresista"

Baldoví a Castelló: "No podem passar ni un minut més sense govern progresista" - (foto 1)
  • El candidat de Compromís al Congrés reafirma el seu compromís per arribar a un "acuerdo de progreso" després de les elecciones

MÉS FOTOS
Baldoví a Castelló: "No podem passar ni un minut més sense govern progresista" - (foto 2)
Baldoví a Castelló: "No podem passar ni un minut més sense govern progresista" - (foto 3)
Baldoví a Castelló: "No podem passar ni un minut més sense govern progresista" - (foto 4)
Baldoví a Castelló: "No podem passar ni un minut més sense govern progresista" - (foto 5)
Baldoví a Castelló: "No podem passar ni un minut més sense govern progresista" - (foto 6)

Més Compromís ha exhibit huí múscul en l'acte central de Castelló que ha abarrotat el Museu de Belles Arts amb més de 200 persones i en el qual les primeres espases de Més Compromís i la plataforma Més País s'han presentat davant l'auditori com l'única alternativa al bloqueig polític i com a motor d'una política útil per a la ciutadania i en defensa dels drets.

El referent de Compromís en el Congrés i cap de llista de Més Compromís per València, Joan Baldoví, acompanyat per la líder de la coalició, Mónica Oltra, del cap de llista per Castelló al Congrés, Marta Sorlí, de la portaveu de Més País, Rita Maestre i del candidat al senat Jordi Navarrete, ha sol·licitat la confiança dels i les castellonenques que fa només quatre mesos van votar a PSOE i Podem perquè “han demostrat ser un vot inútil per arribar a acords de progrés”.

Tant és així, ha lamentat, que “després del debat d'ahir, queden clares dues coses: la primera és que amb els mateixos protagonistes i la mateixa actitud estem, probablement més prop d'unes terceres eleccions que d'arribar a un acord. I l'acord serà la principal lluita de Compromís”. La segona, ha afegit Baldoví, “és que els valencians i la ciutadania de Castelló hem tornat a estar absents del debat. Pràcticament tres segons en dues hores de debat és l'única cosa que va aparèixer aquesta terra per als cinc candidats. Per això fa falta que hi hagi una força d'aquesta terra que defensi als castellonencs, perquè si nosaltres no estem, no es preocuparan pels nostres problemes. Per això és fonamental que hi haja una força com Més Compromís estiga present perquè mai s'ha sentit tan fort la veu de Castelló que quan Marta Sorlí, Jordi Navarrete i Carles Mulet han estat en el Congrés i el Senat perquè es reclame a Madrid el Corredor Mediterrani, la defensa dels nostres agricultors, la inversió en Rodalia...”.

Segons Baldoví, “a Castelló ens juguem l'escó entre Compromís i VOX i ahir en el debat vam veure la cara real d'aquest partit d'ultradreta, que prohibiria tantes coses, que vol suprimir l'autonomia i no dubte a dir mentides i que vol enfrontar a les persones i no tolera la diferència i la diversitat”.

Baldoví ha subratllat que “no podem passar ni un minut més sense govern progressista; sense un govern que regule el preu del lloguer, que derogui la reforma laboral, que aborde l'emergència climàtica i que impulse un nou finançament amb un tracte just que millori la qualitat de vida de la ciutadania de Castelló, millore les seves infraestructures, les seves connexions i els seus serveis”. Perquè, ha afegit, “Més Compromís serà la força que evitarà un pacte de PSOE amb la dreta i que propiciarà un Executiu progressista”.

Així mateix, la líder de Compromís, Mónica Oltra, ha subratllat que “per a canviar realitats i millorar la vida de la gent fa falta política útil. Perquè la política útil és parlar amb la gent normal per a solucionar els problemes de la gent, i per a això és necessari Més Compromís”. Per això, “per a superar la política d'egos i testosterona que vam veure ahir en el debat, el 10N cal omplir les urnes de somriures”.

Oltra s'ha preguntat què ha fet Sánchez en aquests mesos. “17 mesos per a treure a Franco, i encara sort que estava mort¡. I ara anuncia que eliminarà el copagament farmacèutic, però no ho ha fet, quan nosaltres el llevem en només tres mesos de govern. Per què no ho ha fet? S'ha assegut a fer-ho?”. “Com és possible que dos partits d'esquerres no es posaren d'acord davant la situació d'emergència social i emergència climàtica que vivim?. Per això Compromís es presenta amb la cara ben alta, perquè tot el que proposem l'estem posant en pràctica”.

Per això Oltra, en la seva intervenció, ha estat molt crítica amb la repetició d'eleccions. “Ens hem quedat curts de sala pel cabreig de la ciutadania. Perquè estem decebuts amb els qui es passen el dia parlant però no s'escolten, com va passar ahir, que parlaven amb una llamborda. Perquè estem en una campanya innecessària, d'unes eleccions que no s'haurien d'haver convocat, i que suposa una segona oportunitat per al trifachito. Per això, i especialment a Castelló, on Vox i Més Compromís competeixen per l'últim escó, cal anar a votar a Més Compromís per a frenar a Vox”.

 Així mateix, cap de llista de Compromís al Congrés per la demarcació de Castelló, Marta Sorlí, ha aprofitat l'acte per a fer referència al “vergonyós debat d'anit” que van demostrar el “vot inútil que ha bloquejat l'Estat i en el qual cinc ‘señoros’ van passar dues hores donant-se cops al pit, però sense tractar els problemes de les persones”. Per això, és necessari que Més Compromís porte una veu insubornable de Castelló al Congrés i al Senat per a “parlar del finançament que millori la vida dels nostres municipis, de la millora necessària de Rodalia, de l'alliberament de l'AP-7, del corredor Mediterrani, de la regeneració de les costes i del deute de les dessaladores”. Sorlí ha recordat que la ciutadania de Castelló necessita el desbloqueig que garanteix Compromís per a tenir les infraestructures que es mereix. I necessita representants que porten aquesta política útil a Madrid”.
Sorlí ha afirmat que “ens juguem molt el dia 10 i hem de plantar cara als vetos i als egos. Plantar cara als interessos partidistes i plantar cara al feixisme”. Per a concloure, Sorlí ha apel·lat a mobilitzar el vot, com fa Maricarmen –en referència a la militant que va fer trending topic en Twitter la nit del debat-: “Hem d’eixir al carrer, parlar amb la gent a casa i al carrer, per a aconseguir que aquestes 44.748 persones que van confiar en nosaltres el 28 d'abril per a ser pont de comunicació en el Consell, tornen a confiar ara en Més Compromís per a ser pont de comunicació en l'Estat”.
D'altra banda, la portaveu de la “cooperativa política” Més País, Rita Maestre, ha subratllat que Més País i Més Compromís suposen la defensa dels drets i ha anunciat que “tenim una prioritat per a negociar un govern progressista l'11 de novembre: la reforma del Codi Penal. Espanya no pot suportar sentències com la de Manresa. Mai més. Cal canviar la tipiticació d'agressió, abús i assetjament i que quede clar que només Sí és Si i tota la resta és no”.

Així mateix, ha destacat que Més País “dedicarà més recursos per a lluitar contra la violència sexual, que és la que més impacte té entre les dones i la més invisible i infradotada” i ha anunciat que “cal crear una xarxa pública de centres d'atenció per a víctimes i equiparar-les a les víctimes de terrorisme. Això farem des de Més País”.

 Respecte al bloqueig polític, Maestre ha indicat que “el bloqueig està afectant la vida de milions de persones, de la gent més vulnerable: les dones, els immigrants, les classes desfavorides, les parades i aturats…. Cal trencar aquest bucle i avançar cap a un govern progressista, enfront del risc d'una extrema dreta perillosa”. “Volem fer en el Govern de de l'Estat el que vosaltres –en referència a Compromís- llevais quatre anys fent ací”.

 Finalment, el portaveu de Compromís en la Diputació, que ha exercit de presentador i amfitrió de l'acte, va insistir que “és imprescindible per a la ciutadania de Castelló que tinguem un govern aliat també a Madrid, que col·labore i coopere amb els reptes que té Castelló i no ens done l'esquena com ha ocorregut fins a huí”.

Pujar