elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les arts escèniques arriben a Castelló

Les arts escèniques arriben a Castelló
  • El Festival Internacional d'Arts Escèniques Tercera Setmana se celebrarà entre el 8 i l'11 de juny

  • El festival va nàixer l'any passat en la ciutat de València i enguany s'amplia a Castelló i Alacant

MÉS FOTOS
Les arts escèniques arriben a Castelló  - (foto 2)
Les arts escèniques arriben a Castelló  - (foto 3)

Els amants del teatre, la dansa, la música, el circ i les arts escèniques en general tenen una cita ineludible a Castelló des de este dijous 8 de juny fins al diumenge 11 de juny. Durant estos dies la capital acull el Festival Internacional d'Arts Escèniques Tercera Setmana. És la segona edició d'este festival -que l'any passat ja es va fer a València- però se celebra per primera vegada a Castelló i Alacant.

Una forma de vertebrar les tres capitals de província a través de l'art, tal com explica la regidora de Cultura de Castelló, Verònica Ruiz, en declaracions a elperiodic.com: "És l'oportunitat perquè totes les institucions compartisquen un projecte cultural, algo per el que sempre hem apostat i així professionalitzar tots els sectors culturals".

A més les representacions seran tant en teatres com en espais oberts. Les sales en què es realitzarà serà el Teatre de la Raval i el Teatre Principal però també en espais tan poc convencionals com La Pèrgola la plaça de l'Horts dels Corders: "Volem crear públics, que vegen una proposta artística molt cuidada tant en el seu text com en la seua posada d'escena", explica l'edil de Cultura.

Una oportunitat per a posar el valor les arts escèniques i la cultura com un bé patrimonial immaterial, viu i canviant i a més poder atraure a diferents tipus de públics. "Esta proposta té un vessant pedagògic i encara que està més enfocada per a adults tant els xiquets com els més majors disfrutaran igualment", assegura Ruiz.

A més de vertebrar ciutats ha aconseguit la cooperació de multitud d'institucions públiques. Perquè encara que el festival és una iniciativa de l'Associació d'Empreses Productores d'Arts Escèniques del País Valencià (AVETID) i de la Universitat de València, en este treball han col·laborat els ajuntaments de Castelló, València i Alacant, la Diputació de València i l'Institut Valencià de Cultura.

Una primera edició a Castelló encara que la ciutat ja té la vista posada en l'any que ve: "La vocació és molt ambiciosa perquè volem que continue i encara que enguany hem volgut celebrar-ho quatre dies tant de bo la gent demande més i l'any que ve preparem una major aposta", conclou la regidor de Cultura.

Pujar