elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arranca el SOM per a “posicionar Castelló en el mapa de les grans ciutats musicals”

Arranca el SOM per a “posicionar Castelló en el mapa de les grans ciutats musicals”
  • Hombres G, Vanesa Martín, Malú, Zoo, Leiva o Rigoberta Bandini actuaran entre el 5 i el 20 d'agost

MÉS FOTOS
Arranca el SOM per a “posicionar Castelló en el mapa de les grans ciutats musicals” - (foto 2)

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha visitat aquesta vesprada les instal·lacions del recinte del SOM Festival Castelló en companyia del president de l'Autoritat Portuària, Rafael Simó, el president del Real Club Nàutic, Manuel Vidal, i del director del festival, Sergi Almiñana. La visita també ha servit per a inaugurar aquest esdeveniment que, a partir de demà divendres i fins al 20 d'agost, portarà a aquest recinte costaner a destacats intèrprets del panorama musical espanyol al costat d'artistes locals. La presentació del SOM Festival ha estat acompanyada d'una actuació en acústic de la cantautora Marie Bernete.

Durant la seua visita, Amparo Marco ha destacat que l'Ajuntament “renova el suport al SOM Festival perquè estem convençuts que Castelló mereix un festival de primera. Un festival que gaudisquen els qui ens visiten a l'estiu i els qui ens quedem, que servisca d'aparador dels magnífics atractius de la nostra ciutat i que siga una plataforma per als artistes locals”.

“El SOM Festival és un cicle de concerts que contribueix any rere any a posicionar a Castelló en el mapa de les grans ciutats musicals i que reforça l'oferta turística d'estiu i potencia la gastronomia i el comerç de l'entorn, dinamitzant social i econòmicament la ciutat”, ha ressaltat Marco.

Així mateix, el director del festival, Sergi Almiñana, ha valorat molt positivament l'aposta del consistori per “impulsar un festival que donarà a conéixer els projectes recents de grans artistes i servirà de trampolí per a donar visibilitat a músics locals, aprofitant l'atracció dels grans noms”. Per al president de l'autoritat portuària, “aquest cicle de concerts se suma a la resta d'iniciatives culturals i d'oci que estan fent del port de Castelló i la seua àrea d'influència un vertader eix tractor per a l'economia i la dinamització social”.

Artistes estatals i locals

Durant els tres primers caps de setmana del mes d'agost, el SOM Festival Castelló portarà al recinte del Real Club Nàutic de la capital de La Plana a noms de primera línia estatal que compartiran escenari amb bandes locals.

El cicle de concerts començarà demà divendres amb l'actuació d’Hombres G, acompanyats pels artistes locals Resilientes Rock Band i Lord Visnú. L'endemà serà el torn de la vocalista malaguenya Vanesa Martín (6 d’agost), qui presentarà el disc recentment reeditat Siete veces sí. També hi actuarà la cantautora belga resident a Castelló Marie Bernete. A la setmana següent (dijous 11 d’agost), la banda valenciana Zoo tocarà precedida per Fakir i Kawak i diversos Djs locals. El 12 d'agost serà el torn de Malú, qui posarà de llarg el seu disc Mil batallas. L'artista madrileny Leiva actuarà el dissabte 13 d'agost per a presentar l’àlbum Cuando te muerdes el labio amb el qual està arrasant en tots els escenaris. La seua actuació comptarà amb la banda telonera Ainda. L'últim cap de setmana estarà protagonitzat per la compositora barcelonina Rigoberta Bandini i el Dj local Carlos Bru.

L'oferta musical es completa amb una zona de gastronomia en el mateix recinte. La informació completa del cicle es pot consultar en la web www.somfestival.es, on també es poden adquirir les entrades.

Pujar