elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Així seran les Urgències de l'hospital General de Castelló: amb més espai assistencial i major atenció simultània

Així seran les Urgències de l'hospital General de Castelló: amb més espai assistencial i major atenció simultània
  • Aquest matí s'ha signat l'acta de replanteig, un tràmit administratiu que marca l'inici dels treballs

L'Hospital General de Castelló ha acollit hui la signatura de l'acta de replanteig de les obres d'ampliació i reforma del servei d'Urgències, un tràmit administratiu que marca l'inici dels treballs. Així, està previst que aquesta mateixa setmana el personal tècnic de les empreses adjudicatàries duguen a terme diferents tasques d'adequació d'espais i quedarà restringit l'aparcament en una de les zones interiors del reciento hospitalari.

El projecte adjudicat correspon a l'execució de les fases 2 a 6 de l'obra, establint uns terminis parcials per a cadascuna de les fases que aniran posant-se en funcionament progressivament.

Actualment, el servei d'urgències de l'Hospital General de Castelló disposa d'una superfície total de 1.700 m², després de les obres de reforma i ampliació, la superfície de les noves urgències es veurà àmpliament incrementada, comptant amb una superfície total de l'entorn dels 3.000 m².

Més espai assistencial i major atenció simultània

La nova àrea d'urgències es desenvoluparà al complet en planta baixa, diferenciant l'atenció d'urgències de tipus general, pediàtrica i traumatològica. A més, es crearà un nou accés principal i d'admissió de pacients, de manera diferenciada, per a l'atenció de les urgències vitals i de la resta d'atencions urgents. Així mateix, el conjunt de les zones d'observació en urgències es dividiran en 3 sales (dues d'adults i una pediàtrica), la qual cosa permetrà augmentar l'atenció simultània.

L'ampliació en les plantes superiors (planta 1 i 2) es destinarà a les sales administratives del servei de farmàcia i les sales d'estar per al personal del servei d'urgències.

La concepció del projecte pretén resoldre assistencialment les necessitats de creixement actuals del Servei d'Urgències i millorar els factors d'humanització dels espais assistencials.

L'execució de les obres es desenvoluparà seguint les fases dissenyades en el projecte de manera que l'activitat assistencial continuarà en tot moment, intentat minimitzar el seu impacte en la prestació dels serveis sanitaris i, alhora, creixent progressivament amb la posada en funcionament de cadascuna de les noves zones.


Millora de l'eficiència energètica

El projecte contempla la millora de l'eficiència energètica del Servei d'Urgències amb actuacions sobre el consum d'aigua, l'ús de materials sostenibles i el consum d'energia, així com altres actuacions en matèria mediambiental.


Pujar