elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 4.500 xiquets participen en les xarrades d'educació viària de la Policia Local de Castelló

Més de 4.500 xiquets participen en les xarrades d'educació viària de la Policia Local de Castelló
  • Els alumnes han rebut formació teòrica i pràctica i han aprés les normes que els afecten com a conductors, passatgers o vianants

La Policia Local de Castelló ha dut a terme durant aquest curs escolar 2022/23 més d'un centenar de xarrades educatives sobre Educació Viària de les quals s'han beneficiat 4.550 alumnes d'Infantil, Primària i Secundària de la capital. Aquestes s'han desenvolupat al parc infantil de trànsit, situat en les instal·lacions de Tetuan XIV, on els menors han rebut formació teòrica i pràctica, així com també han aprés, de manera amena i concorde a la seua edat, les normes que els afecten com a conductors, passatgers o vianants.

Els agents també van impartir lliçons en els centres educatius sobre detecció i prevenció de l'assetjament escolar (40 xarrades), així com sobre cura del medi ambient -al juliol- i respecte a les normatives sobre pirotècnia dirigides a alumnes de 5é i 6é de Primària amb un centenar d'assistents.

D'altra banda, l'agent destinada en la Unitat de Mediació Comunitària (mediació en conflictes privats de qualsevol índole i xarrades sobre convivència) ha impartit 27 xarrades en cinc centres educatius amb més de 450 assistents.

Respecte al programa ComunicaJove, que va nàixer per a acostar la Policia Local als xavals entre 12 i 16 anys mitjançant les xarxes socials, aquest curs es van dur a terme 120 classes amb al voltant de 3.000 alumnes en fins a 11 instituts de Secundària de la ciutat. Així mateix, també es va impartir una conferència als alumnes de 4t de Psicologia de la Universitat Jaume I (UJI). Els estudiants van realitzar a les xarxes 21 consultes referents a assetjament escolar, violència en l'àmbit familiar o salut mental, entre altres.

Des de la regidoria de Seguretat i Emergències destaquen la labor dels agents de les diferents unitats de la Policia Local de Castelló pel seu esforç i dedicació en un dels pilars fonamentals de la societat, com és l'educació. Asseguren que en les etapes primerenques és quan els més xicotets han de començar a conéixer els perills als quals s'enfronten en el seu dia a dia i començar a formar-se en seguretat viària o tindre coneixement del que és l'assetjament escolar i com afrontar-lo. El treball de la Policia Local per a informar i formar és crucial, sempre sota la supervisió dels pares, tutors i professors, per a garantir un futur de bones pràctiques de convivència.

Pujar