27 de gener de 2020 27/1/20

L’Ajuntament neteja els perímetres de les urbanitzacions per evitar incendis forestals

L’Ajuntament neteja els perímetres de les urbanitzacions per evitar incendis forestals - (foto 1)

    L'Ajuntament de Carcaixent està realitzant tasques de desbrossament i neteja en les diferents urbanitzacions del terme dins del pla d'actuacions de prevenció d'incendis forestals. Concretament s'està netejant el perímetre al voltant de les urbanitzacions de San Blas-Tir de Colom, Puig Gros, Santa Marina i Els Amics en terrenys que són de gestió municipal.

    L'objectiu és sanejar els tallafocs creant uns perímetres de prevenció en els llindars de les zones habitades per evitar el risc potencial que suposaria una excessiva vegetació en el cas que es produïra un incendi forestal. Altres tasques semblants de manteniment i prevenció d'incendis estan realitzant-se en altres zones de titularitat municipal com l'Hort de Soriano.

    Els treballs estan realitzant-se dins del pla de Foment de l'Ocupació Agrària impulsat del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social al qual s'ha adherit l'Ajuntament de Carcaixent i que donarà ocupació durant els mesos de juliol, agost i setembre a un total de 111 persones, (95 peons i 15 capatassos). El programa es gestiona en el marc dels convenis de col·laboració del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) amb les corporacions laborals, a través del qual se sufraguen els costos laborals de les treballadores i treballadors contractats.

    Este pla d'ocupació té un doble objectiu: d'una banda  pal·liar la desocupació agrícola eventual que es viu en les zones agrícoles durant la temporada d'estiu i, per una altra, dur a terme millores en les infraestructures del patrimoni rural i forestal. D'esta manera, les tasques que van a realitzar-se a Carcaixent, a banda dels treballs de prevenció d'incends forestals, són el manteniment i neteja de camins rurals, tasques de prevenció d'inundacions, el manteniment de l'Hort de Soriano entre altres treballs puntuals.

    Pujar