elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comença la retirada de la coberta de fibrociment del CEIP José MªBoquera

Comença la retirada de la coberta de fibrociment del CEIP José MªBoquera

    Este matí han començat els treballs de retirada de la coberta de fibrociment del col·legi José Mª Boquera una demanda que, tant des del propi centre com des de l'Ajuntament de Carcaixent, porta sent reivindicada durant molt de temps. La Conselleria d'Educació, a través d'una empresa especialitzada en este tipus de tasques, és la responsable de dur endavant l'eliminació de tots els elements que contenen amiant del centre educatiu pel potencial tòxic que suposa la seua presència.

    Dins de la mateixa línia d'actuacions, l'estiu passat també va ser retirada la coberta de fibrociment del Col·legi Francesc Pons la qual tenia unes característiques molt semblants a la que està retirant-se en el José Mª Boquera. Tot i que l'amiant no és el component únic de les cobertes, suposa un risc potencial per a la salut, sobretot quan la placa es trenca, envelleix o s'erosiona, ja que allibera partícules d'amiant a l'aire suposant un perill per als alumnes i personal del centre que són els que poden estar sotmesos a la seua exposició.

    Vicent Albelda, regidor d'Educació, explicava que durant tot l'any des de les diverses àrees de l'Ajuntament de Carcaixent «es treballa per posar a punt els centres de la ciutat amb totes aquelles xicotetes intervencions són necessàries i que van apareguent durant el dia a dia. No obstant, obres de major calat que bé per la seua complexitat o bé perquè són tasques més especialitzades com és el cas de la retirada del fibrociment, són competència exclusiva de la Conselleria i és per això és una molt bona notícia que per fi s'haja atès esta demanda".

    El regidor també ha afegit que encara queden alguns elements amb amiant en el col·legi Navarro Daràs que, "tot i que tant el volum i la composició no es comparable amb les cobertes retirades, s'està insistint a la Conselleria d'Educació per a que actue i els retire per a que cap centre de Carcaixent dispose d'este material en les seues instal·lacions".

    Pujar