elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Carcaixent contracta 12 persones amb l’obtenció de 100.000 euros en subvencions

Carcaixent contracta 12 persones amb l’obtenció de 100.000 euros en subvencions

  L'Ajuntament de Carcaixent ha procedit a la contractació d'un total de 12 persones desocupades gràcies a l'obtenció de més de 100.000 euros en subvencions gestionades des de l'àrea de Promoció Econòmica. Els dos programes són el Salari Jove i l'ENCORP, i estan oferits per la Generalitat Valenciana a través del SERVEF.

  Pel que fa al Salari Jove, es tracta d'un pla que afavoreix la contractació de persones joves desocupades baix la modalitat pràctiques per a la realització d'obres o serveis d'interès general. Amb este programa, subvencionat amb 45.169 € euros s'ha contractat una tècnic de suport d'Agent de Desenvolupament Local, un de suport al departament d'esport i dos auxiliars administratives per a l'Àrea de Serveis i Arxiu, durant 6 mesos.

  Altre dels programes als que s'ha adherit el consistori és l'ENCORP, mitjançant el qual es procedeix a la contractació de persones desocupades per a la realització d'obres o serveis d'interès general. L'Ajuntament de Carcaixent ha rebut en este concepte una subvenció de 53.619 € amb la que s'ha pogut incorporar, per a 3 mesos, una tècnic de suport per a l'Àrea de Medi Ambient, un conserge per a la Biblioteca, quatre peons d'obra i una Agent de Desenvolupament Local i una tècnic contable, totes dos per a l'Agència de Promoció Econòmica.

  L'alcalde de Carcaixent, Paco Salom, expressava la importància de les subvencions rebudes ja que el foment de l'ocupació i de l'activitat econòmica és una de les prioritats del govern i s'ha de continuar apostant per ella. «S'han d'aprofitar totes les oportunitats, a més, algunes de les persones contractes van a desenvolupar tasques d'orientació laboral i foment de l'ocupació, amb la qual cosa el benefici per a Carcaixent serà doble.». A més, Paco Salom també ha avançat que ja s'ha notificat a l'Ajuntament l'aprovació de dos nous programes, la Formació per a Postgraduats i el Pla d'Ocupació 2016, tots dos de la Diputació de València, que possibilitaran la contractació de tres persones més al llarg dels pròxims mesos.

  Reforç de personal al llarg de 2016

  Estes incorporacions complementen les incorporacions que s'han realitzat al llarg de 2016 en diferents departaments municipals. Desirée Palma, Regidora de Personal, ha explicat que al llarg de 2016 s'han reforçat molts departaments de l'Ajuntament que feia anys que estaven infradotats i que calia dotar de més personal per tal d'oferir un millor servei a la ciutadania.

  D'esta manera, s'han fet programes especials per a contractar fins a 9 auxiliars administratius a través de borsa per a departaments com Personal, Compres i Contractació, Àrea Econòmica, Arxiu, Urbanisme, Interior i Serveis. També s'ha contractat tècnics per millorar el funcionament del departament d'Assessorament Jurídic, la Brigada d'Electricistes i Informàtica. A més, en moments concrets s'ha reforçat la Brigada d'Obres i Serveis i les tasques d'alguatzils i peons de serveis diversos (conserges). Per altra banda, la plantilla de la Policia Local també s'ha vist augmentada amb interins per tal de cobrir les baixes dels agents de plantilla i donar servei en períodes concrets. A finals de 2015 se'n van incorporar dos nous agents, un tercer en estiu i recentment s'han incorporat tres més. A més, està previst demanar un més en els pròximes setmanes.

   

  Pujar