16 de gener de 2021 16/1/21

Com han canviat els nostres hàbits a l'hora d'anar a la platja?

Com han canviat els nostres hàbits a l'hora d'anar a la platja? - (foto 1)
  • Recorrem algunes platges valencianes i preguntem als banyistes com s'adapten a aquesta “nova normalitat”

MÉS FOTOS
Com han canviat els nostres hàbits a l'hora d'anar a la platja? - (foto 2)
Com han canviat els nostres hàbits a l'hora d'anar a la platja? - (foto 3)

Ja és una realitat, la temporada d'estiu serà atípica per a tots. Les mesures adoptades per a contindre el virus també afecten la manera d'interactuar quan es pretén passar el dia a la platja. No obstant això, sembla que no tothom acata les recomanacions.

“És aclaparador, perquè per molt que hi ha regles de seguretat ningú les respecta. La gent segueix sense fer cas i això demostra que les mesures no estan funcionant”, confessa Noelia Alonso, veïna de Massanassa a elperiodic.com

Alonso passeja tots els matins per la platja al costat de la seua mare i és testimoni que, malgrat les restriccions i la vigilància, la picardia d'alguns els pot més que acatar les normes. “Hi ha policies que circulen contínuament pel passeig i, també, hi ha personal contractat de creu roja que t'alerta del que no està bé, però la gent està com si no hi haguera hagut cap virus”, ha explicat.

Encara que existisquen persones que no complisquen el reglament, Noelia assegurava que ella i la seua mare si que respecten les mesures: “Sempre portem el gel damunt, mantenim sis metres i la màscara ens la llevem just quan arribem a la platja”.

Paula Martín és una altra banyista que freqüenta la platja cada migdia, segons ella sempre hi ha algun “imprudent” al qual se li han d'advertir: “Vinc sempre al migdia que és quan hi ha menys gent. Pots estar més tranquil·la i deixar a les criatures que juguen sense problemes. Això si, sempre veus a algun imprudent que no respecta les distàncies i li ho ha de dir tu”.

Ella també és veïna de Dénia i ha volgut destacar que les platges s'omplin més ara que anys anteriors. “L'aigua està boníssima i clar la fi de setmanes està abarrotat, més que altres anys, fins i tot hi ha cua per a poder entrar”.

Els socorristes noten una gran afluència de joves

I, és cert que, l'afluència de banyistes en la costa s'ha incrementat a mesura que passen els dies, segons ha confirmat a aquest digital, Pablo Serra, socorrista a la platja dels Marines a Dénia.

“Hem notat un augment considerable d'adolescents que venen a passar el dia a la platja, sobretot els caps de setmana”, ha remarcat Serra explicant que molts d'ells li confessen que “aprofiten la falta de classes presencials” per a eixir i reunir-se amb els seus amics.

El socorrista ha destacat també que les infraccions es comenten més per part dels adults i no tant pels joves: “Almenys ací, la gent jove sembla tindre més consciència sobre les mesures que s'han de respectar. Sempre se'n crida més l'atenció als majors, ja que també solen tindre més manies”.

Els joves semblen tindre més clar allò que es pot i no es pot fer. En l'arena, un grup d'adolescents ha decidit passar el dia a la platja. Ells contaven que solen anar amb precaució. “El que té de bo aquesta zona és que tens 8 quilòmetres de platja per a triar, i en la mateixa província que és important. Intentem anar amb compte amb tot, ja que mai saps el que puga passar”, ha declarat un d'ells.

Fins i tot contaven que la policia els havia parat de camí a la platja per a demanar-los el document d'identitat: “Ens han parat per a demanar-nos el DNI. Ens hem espantat per si estàvem fent alguna cosa malament, però ens han deixat continuar”.

La policia es troba vigilant la carretera principal que uneix la platja amb els municipis de la costa. Aquest grup de joves consideren “adequat” el pla que segueixen les autoritats policials, ja que temen l'entrada d'alguna persona d'una altra ciutat, encara que, encara la mobilitat seguisca restringida.

“Ens preocupa que des d'altres ciutats com Madrid la gent se salte les regles i aconseguisquen arribar fins ací. Evidentment, és un perill per a tots. Ací a la Marina Alta hem sigut molt respectuosos amb el confinament i no seria agradable que hi haguera un rebrot per la imprudència d'uns altres”, ha confessat el grup.

Canvis per a aquesta nova normalitat que també es perceben a la platja i als quals haurem d'acostumar-nos en aquesta temporada estival que serà de tot menys “normal”.

Pujar