elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cales en la Comunitat Valenciana: el pla de moda d'aquest estiu

Cales en la Comunitat Valenciana: el pla de moda d'aquest estiu
  • Descobreix els paradisos idíl·lics d'arena i roca situats en territori valencià

A l'estiu anar a la platja sempre ha resultat un dels plans més recurrents i sol·licitats per a combatre la calor i poder donar-se un capbussó. No obstant això, últimament les platges no acostumen a assaciar l'apetit d'un bon nombre d'estiuejants, que necessiten alguna cosa més que sol, arena i aigua per a gaudir de l'estiu. És per això que les cales i coves marines s'han erigit com un atractiu turístic ideal per a tots aquells que, a part de banyar-se i prendre el sol, desitgen fer-lo envoltats dels racons més bonics i exòtics possibles. Des d'elperiodic.com et recomanem algunes de les millors cales i coves marines de la Comunitat Valenciana.

La Renegà (Orpesa)


La Renegà és una cala situada a la província de Castelló. En si, són diverses cales les que componen aquest paradís de roques i aigua visitat per milers de persones al llarg de l'estiu. És un lloc de visita obligada per als amants del busseig i tub respirador, ja que les seues aigües cristal·lines permeten submergir-se i donar una ullada al fons marí sense cap mena de contratemps. A més, es pot anar a passar el dia i menjar en les pinedes que es troben a escassos metres de la riba. L'accés pot realitzar-se amb cotxe o caminant per la Via Verda de la Mar.

Cala Mundina i Cala de Ribamar (Alcossebre)


Són dues cales de limitat espai que es troben molt pròximes entre si, en la localitat de Alcoceber. Són cales protegides mediambientalment i no compten amb molts turistes ni visitants a causa del seu tan complicat accés. No obstant això, al no ser tan sol·licitades, són un exemple clar de platges verges d'arena fina, i val molt la pena visitar-les.

La Foradada (Vinaròs)

És una de les cales més conegudes i visitades de la província de Castelló a causa de les seues condicions idíl·liques per a la pràctica del tub respirador. El seu nom ve dau per la gran roca que sorgeix de la mar i que té un gran forat en el mitjà. A més, en les seues proximitats es poden visitar altres cales amb condicions similars, però sense tanta massificació.

Cala Moraig (El Poble Nou de Benitatxell)


Es tracta d'una de les cales més reconegudes de tota la Comunitat Valenciana, sent una de les quals més afluència té al llarg del període estival. Està situada als peus del Massís del Puig de Llorença, fet que ho fa ideal per als amants del tub respirador. 250 metres de longitud i 40 d'amplària, fan d'aquesta cala un dels destins paradisíacs situats a la província d'Alacant. A més, molt a prop es troba la Cova dels Arcs, que també es pot visitar.

Cala Granadella (Jàvea)


Situada en el xicotet illot del Portitxol, situat en Jàvea, es troba la Cala Granadella, nomenada millor platja d'Espanya de manera consecutiva aquests últims dos anys. És probablement la cala més reconeguda i millor valorada tota la Comunitat Valenciana. És una cala amb aigües transparents i una vegetació sinigual. A causa de mesures de seguretat i manteniment del medi ambient, hi ha una sèrie de restriccions i limitacions en el seu accés, a causa de l'alta demanda dels últims anys, a l'incendi ocorregut en 2017.

Cala d'aigua dolça (Dénia)


Situada dins de l'àrea de Arenetes, es tracta d'una de les cales més curioses i interessants de la província d'Alacant. Té una extensió aproximada de 180 metres, i per a accedir a ella s'han de baixar unes escales que et porten a la mateixa cala. És majoritàriament de roca, compta amb serveis de neteja i vigilància, i, previ permís concedit, pot practicar-se el busseig. A més, el lloc té el títol de “Lloc d'interés comunitari” com una micro reserva del fons marí.

Pujar